PUBLICITAT

Una dona és detinguda per apunyalar i ferir la seva parella

  • La víctima va ser operada ahir per unes ferides a l'abdomen que no van afectar cap òrgan vital
P. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La façana de l'edifici on van ocórrer ahir els fets i la porta del domicili que ahir estava tancada amb un precinte policial. Foto: TONY LARA

Cap a les 9.30 del matí, els veïns que estaven a casa van poder escoltar crits. La víctima, resident de nacionalitat portuguesa, va sortir al replà del seu domicili ferit i cridant. Una discussió, presumptament, va ser la que va ocasionar el fatídic incident d'un nou cas de violència domèstica al Principat. En aquest cas va ser la dona la que, amb un objecte domèstic, va apunyalar l'home. Aquest va ser traslladat a l'Hospital Nostra Senyora Meritxell, on va ser operat ahir al matí per unes ferides provocades a l'abdomen. L'estat de la víctima ahir per la tarda era estable. La dona va ser detinguda pels agents policials que es van presentar ahir al domicili, ubicat al carrer de les Escoles de Sant Julià de Lòria, número 13.

Al segon pis, primera porta d'aquest edifici antic al nucli lauredià, a primera hora del matí i després d'una discussió familiar,es va produir un nou cas de violència domèstica. La dona va ferir la seva parella, qui va poder sortir del pis per cridar ajuda al replà i va baixar les escales per intentar fugir. La dona detinguda és resident de nacionalitat colombiana de 40 anys; la víctima és resident d'origen portuguès de 30 anys.

UNA PARELLA NORMAL/ Tres dels veïns que van ser consultats ahir per aquest rotatiu no sabien el que havia passat en la porta primera de la segona planta del mateix edifici. El veí que comparteix el replà va manifestar que en tornar a casa va veure taques de sang pel pis fins la primera planta i es va trobar a la Policia. «Jo no sabia que havia passat, però em vaig trobar amb la sang i la policia i me'n vaig entrar en casa», va comentar aquest veí de la mateixa planta.

Segons aquest testimoni es tractava d'una parella «normal». Ella treballava com a dependenta en una superfície comercial de Sant Julià.

Presumptament la baralla va ser presenciada pels fills, perquè una veïna del pis de sota va manifestar escoltar crits dels nens. Segons alguns veïns ella té una filla d'aproximadament 9 anys.

«Són bons veïns i molt bones persones», va comentar un veí. Tot i això, un dels veïns va explicar que algun cop havia escoltat una discussió «però com sol passar en totes les parelles, alguna veu més alta que l'altra i que no fas cas».

INGRESSAT A L'UCI / La víctima va ser operada ahir de les ferides provocades a l'abdomen. El cap d'Urgències de l'hospital va explicar que cap de les ferides havia afectat a un òrgan vital i que per tant, el seu estat era estable i fora de perill, tot i això, ahir a la tarda va estar durant unes hores sota vigilància a la Unitat de Cures Intensives, i ahir a la nit s'esperava el seu trasllat a la planta on romandrà ingressat fins l'evolució de les ferides.

Tot just fa un any, el 8 d'agost de l'any passat una dona va matar el seu marit al seu domicili, a l'avinguda Fiter i Rossell. La penúltima víctima mortal va ser el 30 de juny al carrer Prat de la Creu de la capital, quan un home va matar la seva dona. Aquestes dues són les darreres víctimes mortals de la violència de gènere, les que tenen un titular gros, però lamentablement són altres víctimes les que pateixen agressions físiques i psicològiques que no trascendeixen als mitjans o bé perquè no són denunciades o bé perquè es manté la privacitat de la seva intimitat. Tot i això, cada cop són més les dones que s'informen de com fer la denúncia, i encara que, segons asseguren des de les associacions de dones, costa molt denunciar en un país petit com aquest, s'ha notat un increment de denúncies sobre qüestions de violència domèstica al Servei Integral d'Atenció a la Dona. Des dels col·lectius de dones també van alertar que la crisi econòmica i la inestabilitat que provoca en algunes famílies el haver de perdre un sou suposa més conflictes en l'àmbit familiar que deriven en moltes discussions i separacions de parelles. La d'ahir no va trascendir com una crònica negra. No va haver víctima mortal, però no per aquesta raó deixa de ser menys important de cara al que pugui significar.

La dona detinguda ahir s'esperava que avui pugui ser posada a disposició judicial, en principi per un intent d'homicidi per violència de gènere. Un més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT