PUBLICITAT

Ocupació torna a registrar un lleuger descens dels inscrits

  • Creix en dos persones el nombre de beneficiaris de la prestació d'atur involuntari
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona és atesa al Servei d'Ocupació. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació va tornar a disminuir al juliol. Concretament, la reducció és en set persones, sent 780 els inscrits. D'aquests, 648 estan buscant feina mentre que la resta volen millorar la seva situació laboral. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística. Pel que fa als beneficiaris de la prestació social per desocupació involuntària, van incrementar en dues persones, de manera que són 87. En aquest sentit, Estadística assenyala que es nota una lleugera millora de les dades de caràcter estacional però les tendències interanuals continuen força negatives.

El nombre de demandants en recerca de feina ha crescut bastant des del 2008 i continua sent molt alt amb una tendència anyal del +21,2%. Aquest juliol, tot i una estabilització en valor brut, continua situant-se en un nivell molt elevat. En canvi el nombre de demandants buscant una millora laboral està estable, amb un +0,4% de tendència anyal. El nombre d'ofertes també s'ha reduït força, i malgrat un rebot estacional pel juny i juliol, la tendència anyal continua a la baixa amb un -38,2%. El 2011 es confirma amb un nombre d'ofertes dels més baixos de l'històric.

La franja d'edat que va dels 40 als 59 anys és la que registra el major nombre de demandes de feina, seguida a més distància de la que va dels 26 als 39 anys. Per sexes, la majoria de persones que busquen feina són homes (69,1%), mentre que les dones suposen el 30,9%. Els espanyols el que registra un major nombre de demandants de feina (217), seguits dels andorrans (171) i els portuguesos (138).

D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació social per desocupació involuntària s'ha situat en les 87 persones. D'aquestes, 23 són dones i 64 són homes. El major nombre de demandants se situa en la franja dels 40 als 59 anys (47) seguit dels que se situen en la franja dels 26 als 39 anys (23). Per nacionalitats, són els espanyols els que més reben aquesta prestació, seguits dels portuguesos i dels andorrans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT