PUBLICITAT

El Comú aprova un conveni per desencallar la Querola

  • Després de l'exposició pública, només faltarà el vist-i-plau de la CTU
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El vial d'accés a la Querola, ahir al matí. Foto: ANA / A. R.

El Comú d'Ordino va celebrar ahir una sessió de Consell extraordinària per aprovar el conveni urbanístic que desencalla definitivament el projecte de la Querola. El conveni que es produeix entre els agents implicats –el Quart d'Ordino, el privat propietari del vial d'accés, el Comú i el promotor Casa Projecte– contempla els pactes de cessions dels privats per fer la vialitat, les condicions de pagament entre els quals consta que el promotor es farà càrrec de les obres del vial, i les cessions de terreny per als equipaments públics. El conveni ara romandrà a exposició pública durant tretze dies hàbils, després es procedirà a la signatura i finalment s'elevarà a la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU) de Govern perquè en doni el vistiplau definitiu i es pugui desenvolupar el projecte dissenyat pel prestigiós arquitecte francès Jean Nouvel,

Segons el conseller d'Obres Públiques, Pere Riba, el conveni implica la cessió en forma de pagament i de terrenys per part del propietari i del Quart, a més del compromís del promotor de fer-se càrrec de l'eixamplament del vial i l'adequació de la zona, en què es preveu la construcció d'una font i un amfiteatre als dos extrems de la urbanització, informa l'ANA.

Tot i que els ingressos per al Comú resultants del projecte poden ascendir a tres milions d'euros, el cònsol major, Ventura Espot, va explicar que Ordino hi surt guanyant per tres raons: l'obertura del vial dóna possibilitat en un futur de sortida cap a la carretera del Coll d'Ordino, permet el creixement urbanístic natural del poble i el prestigi de tenir una urbanització dissenyada per Nouvel, en cas que s'atorguin els permisos definitius.

Es desencalla així un projecte que es va presentar el novembre del 2006, i que està més a prop de convertir-se en realitat. Ara estarà a exposició pública durant tretze dies hàbils i posteriorment se signarà el conveni entre totes les parts implicades. Finalment, s'elevarà a la CTU perquè en doni el vistiplau definitiu i es puguin donar els permisos per a desenvolupar el projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT