PUBLICITAT

Dotze equips acompanyaran el River en el nou curs a la LEB Plata

  • La FEB continua sense fer el sorteig del calendari i els clubs no poden planificar la pretemporada
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya contempla un àrbitre en un partit de la temporada passada al poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

El River sap que la pròxima temporada tindrà dotze rivals en la LEB Plata, segons va fer oficial ahir el club andorrà en la seva pàgina web tot i que la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) continua sense donar senyals de vida. L'entitat organitzadora de les competicions al país veí havia de fer públic ahir el calendari de competició però de nou va oferir una imatge lamentable i no només no va realitzar el sorteig dels enfrontaments sinó que va fer mutisme al respecte tot i que havia alertat als clubs que no es retardaria més després de concedir dues moratòries en la inscripció dels equips.

Això suposa un problema per als tretze clubs que disputaran la tercera categoria del bàsquet espanyol perquè continuen sense saber quin dia començarà la competició i per tant no poden planificar la pretemporada com cal. «Així no podem confeccionar el calendari de treball», va assenyalar ahir resignat l'entrenador del River, Joan Peñarroya. Les darreres informacions apunten a que fins el dimarts de la setmana que ve no es farà públic el calendari de competició i tampoc no seria estrany veure que entra algun equip nou, que seria acceptat amb els braços oberts per la FEB en una competició que fa dos anys que està caient en picat en prestigi.

CINC ‘CARES' NOVES / Dels tretze equips que configuren la LEB Plata cinc són nous: l'Araberri de Vitoria, el Tenerife canari, Las Rozas madrileny, el Gandia valencià i l'Ourense gallec. Aquest últim és l'únic que prové de la LEB Or i és, per pressupost i qualitat de la plantilla, un dels assenyalats com favorit per l'ascens. Els altres són tota una incògnita, sobretot Las Rozas, que és nou en la categoria però que compta amb diversos espònsors –els més forts són públics– i pressumiblement tindrà una capacitat econòmica capaç de lluitar per estar entre els millors. El Tenerife és una altra de les incògnites a tenir en compte, ja que fa dues temporades jugava a la LEB Or i va baixar a la Lliga EBA per problemes financers.

Plasència i Oviedo són dos equips que ja van jugar la campanya passada a la LEB Plata però han estat els últims en fer la inscripció i tot apunta a que amb plantilles renovades per evitar fitxes elevades lluitaran per mantenir la categoria.

Els equis a tenir en compte, juntament amb l'Ourense i el River, seran el Corunya, malgrat que els dos darrers cursos no van complir les espectatives generades a nivell esportiu i el Prat –filial del Joventut–, que aposta per una línia continuista amb reforços de qualitat. També el Barça B comptarà amb joves talents, l'Òbila –ex Àvila– com a filial del Fuenlabrada i el Lan Mobel ISB es pressumeix de nou com un dels candidats a lluitar per no baixar després de finalitzar últim la passada campanya regular.

Peñarroya, preocupat encara perquè no s'ha publicat el calendari, va indicar sobre els rivals del River: «Gairebé tots tenen la plantilla per fer i a mi em preocupen els tres jugadors que ens falten, a més de saber quin dia començarà la lliga».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT