PUBLICITAT

El nombre d'assalariats cau també el maig i se situa en 35.618 persones

  • La tendència anyal s'agreuja i arriba al -3,4%
  • La xifra és comparable al maig del 2002
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


11082011construccio
El nombre d'assalariats continua reduint-se segons informa el Departament d'Estadística, especialment al sector de la construcció. Foto: ANA
El nombre total d'assalariats al mes de maig és de 35.618 persones, el que suposa un agreujament de la tendència anyal que arriba ja al -3,4%, una xifra comparable a la del mes de maig del 2002. Així es desprèn de les dades fetes públiques aquest dijous pel Departament d'Estadística, que assenyala que en tendència mensual, la majoria dels sectors es troben amb valors negatius, mentre que en tendència anyal d'assalariats, els sectors d'indústries manufactureres, comerç al detall i venda i reparació de vehicles baixen del -5,9%, -5,6% i -4,9%, respectivament.
Les dades mostren també que la massa salarial total del mes de maig és de 68.822.119 euros. Presenta una moderada davallada amb un -2,9% en tendència anyal. A part del sector de la construcció, els àmbits més impactats per les reduccions de massa salarial són els de comerç al detall (-6,3%), venda i reparació de vehicles (-4,9%), indústries manufactureres (-4,7%) i comerç a l'engròs (-4,7%). En canvi, els sectors de Producció i distribució d'energia, activitats sanitàries i personal domèstic creixen en massa salarial amb una tendència anyal del +3,9%, +2,6% i +3,1% respectivament.

Pel que fa al salari mitjà total és de 1.932,23 euros per al maig. Destaca una tendència anyal del +1,3% sobretot impulsada pels sectors dels transports i el financer. En conseqüència, el salari mitjà creix particularment en els sectors de sistema financer, amb el +2,6% i en transport i comunicació amb una tendència anyal del +3,4%. El sector d'altres activitats socials redueix particularment el seu salari mitjà, amb el -5,4%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT