PUBLICITAT

El Comú d'Ordino aprova el conveni per tirar endavant el projecte urbanístic de la Querola

  • El conveni inclou les cessions i condicions de pagament per a l'eixamplament del vial d'accés a la zona i la destinació de terreny dins la unitat d'actuació a equipaments públics
11082011vial
Vista del vial que dóna accés a la Querola. Foto: A. R / ANA
El projecte urbanístic de la Querola, dissenyat pel prestigiós arquitecte francès Jean Nouvel, cada vegada és més a prop de fer-se realitat. El Comú d'Ordino ha aprovat aquest dijous en sessió de consell extraordinari el conveni pactat entre el Quart, un propietari, el Comú i el promotor Casa Projecte en el qual hi consten les cessions i condicions de pagament per a l'eixamplament del vial d'accés a la zona i la destinació de terreny dins la unitat d'actuació a equipaments públics.

Segons ha explicat el conseller d'Obres Públiques, Pere Riba, el conveni implica la cessió en forma de pagament i de terrenys per part del propietari i del Quart, a més del compromís per part del promotor  de fer-se’n càrrec de l’eixamplament del vial i l’adequació de la zona, en què es preveu la construcció d’una font i un amfiteatre -als dos extrems de la urbanització-.

Tot i que els ingressos per al Comú resultants del projecte poden ascendir a 3 milions d'euros, el cònsol major, Ventura Espot, ha explicat que Ordino hi surt guanyant per tres raons: l'obertura del vial dona possibilitat en un futur de sortida cap a la carretera del Coll d'Ordino, permet el creixement urbanístic natural del poble i el prestigi de tenir una urbanització dissenyada per Jean Nouvel, en cas que s'acabin atorgant els permisos definitius.

Es desencalla d'aquesta manera un projecte que es va presentar el novembre del 2006. Ara, estarà a exposició pública durant tretze dies hàbils. Posteriorment se signarà el conveni entre totes les parts implicades i, finalment, s'elevarà a la Comisisó Tècnica d'Urbanisme (CTU) del Govern perquè en doni el vistiplau definitiu i es puguin donar els permisos per a desenvolupar el projecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT