PUBLICITAT

El Carlinhos més social i solidari

  • Organitza el Clinic C10 Sport i recapta aliments per l'Associació de la Mare Àfrica
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carlinhos, nomenat ambaixador de l'Associació de la Mare Àfrica; a la dreta, dos moments del Clínic Foto: el periòdic

Quan Carlinhos fa vacances, no està de vacances. Fa tres anys va estudiar un projecte per dur a terme una mena de campus de futbol sala pensant en els nens del seu barri. «Notava que a Fortaleza –la seva ciutat–, que és on més equips de futbol sala hi ha del món, el número de jugadors i equips estava baixant, i els joves marxaven a les drogues i s'ho deixaven tot, i és així com vaig pensar de fer alguna cosa que aconseguís recuperar el que s'havia perdut». Així que el jugador del FC Andorra va decidir posar-ho en pràctica aquest any. Va ser al mes de juliol, i va aconseguir el que ni tan sols ell esperava: promoció mediàtica a gran escala –va sortir al canal Globo Esporte–, gran repercussió, espònsors que apareixien sense que anés a buscar-los, i gran acceptació amb gairebé 250 nens de totes les edats.

Però el projecte havia de tenir per ell una part solidària, i si primer va pensar en el món del càncer, finalment va veure que aquest problema de salut té més ajudes públiques i privades que no pas uns altres, i va ser quan va contactar amb l'Associació Nostra Casa de la Mare Àfrica. Va ser nomenat ambaixador de l'organització, i finalment el Clinic C10 Sport va acabar recaptant gairebé 100 quilos de menjar que aniria destinat a lluitar contra la fam. És un granet de sorra en un desert, però molt important per tot el que significa tant per l'associació com per a Carlinhos, que veu que el seu esforç té una recompensa.

«Molta gent pensava que ho feia per diners, però gràcies a déu no em fan falta ara els diners». De fet, els diners que pagaven els xavals eren únicament per cobrir les despeses en equipacions, i desinteressadament van arribar a la cita amb Carlinhos i els nens jugadors internacionals que van abraçar la causa del futbolista de l'Andorra: Igor del Barça i de la selecció brasilera, Diece del Benfica i també internacional per Brasil, el mateix que Romulo (Dinamo de Moscou, Rude (Rússia), Erick (Portugal) o Chaguinha (Lobelle de Santiago).

Ara el seu esforç treballa per donar un pas endavant. L'objectiu pel pròxim estiu és ambiciós, perquè vol traslladar el seu projecte a Veneçuela, Costa Rica, Florida (Estats Units) i fins i tot el projecte podria rribar a Birminghan (Anglaterra) i Indonèsia, on ja ha contactat. 500 persones van estar presents en la cloenda del primer Clinic C10 Sports. Qui sap fins on pot arribar Carlinhos amb aquest treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT