PUBLICITAT

El Servei d'Atenció Domiciliària d'Encamp atén a 35 persones, la majoria majors de 65 anys

  • Els usuaris han augmentat, ja que cada cop hi ha més gent gran que viu sola
  • La creació de les figures de l'educador de carrer i el mediador entre escola, pares i alumnes són encara tasques pendents
09082011olga
La consellera de Social i Cultura, Olga Areny . Foto: M.T / ANA
El Servei d'Atenció Domiciliària d'Encamp té actualment 35 usuaris, la gran majoria majors de 65 anys. Es tracta, segons la consellera de Social, Olga Areny, d'un dels serveis oferts pel Comú que més valoren els ciutadans i el que més ha augmentat el nombre d'usuaris en els últims anys, a causa de l'increment de persones grans que viuen soles. Areny, que ha fet un balanç a l'ANA de la tasca feta durant el mandat en matèria de social, ha lamentat no haver pogut tirar endavant la creació de les figures de l'educador de carrer i el mediador entre escola, pares i alumnes.
La consellera de Social del Comú d'Encamp, Olga Areny, ha explicat a l'ANA que en els últims anys, la gent gran és l'àmbit on el Departament ha centrat més esforços, a causa de l'augment de les persones grans que viuen soles i que no tenen l'ajuda dels fills. Així, Areny ha destacat el Servei d'Atenció Domiciliària com un dels recursos més ben valorats a la parròquia. El menjador de la gent gran també és un altre dels serveis destinats als padrins que viuen sols, i que actualment té una mitjana d'assistència de set persones diàries.

Olga Areny també ha fet referència al projecte de construcció d'una residència a la parròquia, i ha lamentat que s'aturés, perquè considera que és un equipament que fa falta a la parròquia, ja que la població de majors de 65 anys cada cop és més elevada. Serà, en tot cas, una qüestió que haurà de decidir el proper equip comunal.

D'altra banda, la consellera ha lamentat no haver pogut tirar endavant dos projectes que portava al programa electoral per culpa de la situació pressupostària. D'una banda, es volia crear la figura de l'educador de carrer per poder fer front al vandalisme que hi ha a la parròquia, i parlar amb els nens i joves que estan als carrers per tal d'incentivar-los a participar a les activitats que s'organitzen per a aquests col·lectius. L'altre projecte que s'ha quedat sense pressupost ha estat la figura del mediador que fes de lligam entre escoles, nens i pares. Segons Areny, el diàleg entre els tres estaments no sempre és fluid i això crea problemes que es van arrossegant i no es resolen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT