PUBLICITAT

El Govern s'estalviarà més d'un milió d'euros en la renegociació de lloguers

  • L'1 de gener de l'any vinent els departaments de Sindicatura s'ubicaran al nou Consell General
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pati intern de distribució de les plantes del nou edifici del Consell General. Foto: TONY LARA

Al milió d'euros ja s'ha arribat, i les negociacions auguren que la xifra serà molt superior de cara a l'inici de l'any vinent. El Govern està renegociant diferents contractes de lloguers i d'empreses prestadores de serveis a l'Administració amb l'objectiu de rebaixar els costos. A més també s'afegeix que es preveu per a principis de l'any el trasllat de diferents departaments que depenen de Sindicatura al Consell General. Amb tot l'Executiu vol restar dels costos per al pressupost de l'any vinent més d'un milió d'euros en aquest concepte.

Aquest és un dels punts que tenen el Govern té en compte alhora d'elaborar el pressupost per l'any vinent. «La reducció dels costos dels béns corrents com aquests és una mesura de contenció que estem estudiant per rebaixar les despeses del pressupost de l'any vinent», va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.

«Aquesta renegociació tant de contractes de lloguer com d'empreses prestadores de serveis es farà fins a finals d'any, per tant superarem la xifra d'un milió d'euros que ja hem negociat a la baixa», va explicar el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

OCUPACIÓ DEL NOU CONSELL GENERAL/ A més d'aquesta baixada de costos en la despesa dels béns corrents, l'Administració estudia també la reubicació a l'edifici del nou Consell General, ja anunciada, en part, d'alguns departaments que depenen de Sindicatura i que ara estan pagant lloguers. Per tant, segons va explicar el síndic general, Vicenç Mateu, el Tribunal de Comptes, l'Agència de Protecció de Dades (APDA) i el Raonador del Ciutadà, són alguns dels departaments que passaran a ocupar alguna de les cinc plantes del Consell General. Aquesta redistribució dels llocs es vol tenir engegada com a molt tardar l'1 de gener de l'any vinent, per així deixar de pagar els lloguers d'aquestes institucions que estan ubicades en locals a diferents edificis pagant cadascuna d'elles la mensualitat del lloguer.

«En les darreres setmanes, el cap de Govern, Antoni Martí, el ministre d'Economia i Territori i d'altres tècnics de Territori i de l'Executiu així com arquitectes han visitat els diferents espais buits a les plantes del nou Consell General per dibuixar la ubicació dels diferents serveis», va anunciar el síndic general.

Mateu va destacar que en l'anterior Sindicatura es va acordar reubicar el Tribunal de Comptes a l'edifici de despatxos davant de Casa de la Vall, ara però al decidir canviar-lo al nou Consell General, aquest edifici quedarà lliure per ubicar nous serveis públics.

«La idea és que els canvis es facin a finals d'aquest any com a data última, perquè així els nous departaments ja estiguin en funcionament l'1 de gener vinent, i així el Govern ho pot comptar en el pressupost del 2012», va manifestar Mateu.

La Unitat d'Intel·ligència Financera (UIF) i el departament del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) són altres de les àrees que s'han apuntat que podrien ocupar alguns espais del nou Consell General.

MÉS REDISTRIBUCIONS / La contenció pressupostària en concepte de reduir despeses corrents com el lloguer també està sent estudiada en altres departaments que depenen de manera directa del Govern. L'edifici de les Boïgues, al costat del Ministeri d'Interior i de Treball i de la Policia, ja s'ha apuntat en altres legislatures passades com un immoble de titularitat pública. Ara mateix són cinc plantes buides, mentre que alguns departaments del Govern paguen lloguers en altres edificis privats. És per aquest motiu que l'Executiu també està estudiant la seva ocupació. Tot i això, encara no hi ha res concretat. El departament d'Informàtica, del què formen part 35 persones és una de les possibilitats que es baralla perquè passi a ocupar una d'aquestes plantes.

El govern socialdemòcrata tenia previst instal·lar en aquest edifici el departament de Protecció Civil, una qüestió que ara per ara, queda descartada pel nou Executiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT