PUBLICITAT

L'aigua com a recurs al Principat, a la UCE

  • Gestors, tècnics, polítics i experts en general tractaran el component hídric en més de trenta ponències?
P. G.
ENCAMP

Periodic
Àngels Mach, Èric Jover i Albert Moles, ahir al Museu de l'Electricitat, abans de l'acte de presentació. Foto: TONY LARA

L'aigua serà el tema central de la diada especialitzada d'Andorra a la Universitat Catalana d'estiu a Prada de Conflent el vinent 20 d'agost. La Societat Andorrana de Ciències (SAC) va presentar ahir el contingut de la 24a diada andorrana de la UCE. El vicerector territorial i representant per Andorra de l'UCE, Èric Jover, va explicar que en el programa s'hi inclouen un total de vint-i-quatre ponències presencials i nou per escrit que aborden la qüestió de l'aigua des de diferents vessants tant el polític, com el social, l'històric o el tècnic. Varietat de temes, de visions i de punts de vista, tots al voltant del recurs hídric per estudiar el passat, present però també futur d'un bé que és un recurs natural amb les seves limitacions.

De la seva banda, la presidenta de la SAC, Àngels Mach, va voler remarcar la importància d'aquesta diada «per difondre fora el nostre país donat el desconeixement que tenen els nostres territoris veïns de com funcionem», va manifestar.

L'aigua ha estat elegida el tema central per oferir tots els aspectes possibles d'informació d'aquest recurs hídric que, tal i com va manifestar Jover, «és un component químic que val la pena estudiar, tot i que de vegades no el valorem perquè obrim l'aixeta i tenim aigua, però tenir aigua és bastant més difícil del que sembla». Així va començar la presentació Jover per introduir el contingut de la diada especialitzada andorrana.

El vinent 20 d'agost hi seran presents, gestors d'empreses de distribució d'aigua potable, químics i bioquímics, tècnics de seguretat alimentària i salut pública, enginyers, geòlegs, advocats i també polítics per tractar el recurs hídric des dels diferents punts de vista amb un una àmplia visió.

Dins d'aquesta diversitat d'enfocament, la història també hi és present i Jover va destacar la ponència del Rec del Solà que l'historiador Pere Canturri pronunciarà.

PRESÈNCIA DE LES 7 PARRÒQUIES /La presència dels set comuns, vindrà donada per alguns consellers, tècnics o inclòs algun cònsol que explicaran la gestió dels recursos hídrics en cada parròquia. També hi serà present els conflictes fronterers que genera aquest recurs hídric en segons quins territoris.

L'aigua termal, el canvi climàtic, els riscos naturals i la qualitat de l'aigua a les piscines, són altres dels títols d'aquesta diada especialitzada andorrana. El programa es va presentar ahir al Museu de l'Electricitat de FEDA, que col·labora en aquesta diada. De fet, el director de la companyia, Albert Moles, serà un dels ponents de la diada de Prada.

Des de la SAC es va agrair ahir la presència de tots els ponents que acudiran el dia 20 a Prada per exposar els seus continguts. «Quan la SAC tira endavant un tema com a quest és molt important la resposta de la gent per la gran predisposició que mostren», va explicar Jover.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT