PUBLICITAT

Una missa per a 800 persones a Meritxell

  • 600 joves de tot el món passaran per Andorra abans de veure el Papa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Presentació de la Jornada Mundial de la Joventut. Foto: TONY LARA

Una missa amb l'assistència de 800 persones al santuari de Nostra Senyora de Meritxell serà un dels actes més destacats del programa d'activitats que s'ha preparat per als 600 joves de tot el món que, en motiu de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), passaran per Andorra. El delegat de joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana, va explicar ahir que l'acolliment a Andorra serà de l'11 al 15 d'agost i va recordar que la majoria dels joves provenen de França, encara que també hi haurà un grup d'Holanda. Les parròquies on es localitzaran seran Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i dormiran al centre esportiu lauredià, al poliesportiu Serradells i al col·legi Sagrada Família, així com també alguns a l'hotel Panorama.

AL PRINCIPAT/ L'estada a Andorra es fa de camí a Madrid on, del 16 al 21 d'agost, tindran lloc la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) convocada pel Papa Benet XVI, i esta previst que s'hi reuniran un milió i mig de joves d'entre 16 i 25 anys. Joves andorrans també hi seran presents, al costat del grup de catalans, unes 1.300 persones, que seran acollides a partir del 17 d'agost a San Lorenzo del Escorial. Els dies d'acolliment a Andorra han de servir, segons va explicar Plana, perquè els joves «coneguin la realitat cultural, social i lingüística del país». Però a més a més, perquè «entrin en contacte amb joves d'Andorra, que hi hagi una relació i, quan surtin d'aquí, coneguin una mica el país i hi puguin tornar». Per tot això s'ha preparat un programa d'activitats divers amb l'esperit «d'adaptar-nos a les necessitats de cada grup i posar-nos als seu servei», va subratllar Plana.

Entre les persones acollides, hi ha grups de joves que provenen d'àrees empobrides i el Bisbat d'Urgell els ha hagut d'ajudar perquè poguessin fer l'estada al Principat. Es tracte de joves procedents de les illes Seychelles, Madagascar o bé de la Índia, van precisar els organitzadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT