PUBLICITAT

La SAC dedicarà la diada andorrana de Prada a parlar dels recursos hídrics

  • La 24a diada andorrana de la Universitat Catalana d'Estiu se celebrarà el 20 d'agost
  • En el programa s'hi inclouen 24 ponències presencials i 9 per escrit sobre l'aigua des dels vessants polític, social, històric i tècnic
EL PERIÒDIC
ENCAMP


08082011_universitat
El director de FEDA, Albert Moles, i la presidenta de la SAC, Àngels Mach,aquest dilluns la matí al Museu de l'Electricitat. Foto: TONY LARA
La Societat Andorrana de Ciències (SAC) ha presentat aquest dilluns al matí el contingut de la 24a diada andorrana de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, que girarà al voltant de l'aigua i que se celebrarà el 20 d'agost. El vicerector territorial i representant per Andorra de l'UCE, Èric Jover, ha explicat que en el programa s'hi inclouen un total de vint-i-quatre ponències presencials i nou per escrit que aborden la qüestió de l'aigua des de diferents vessants tant el polític, com el social, l'històric o el tècnic. De la seva banda, la presidenta de la SAC, Àngels Mach, ha valorat la celebració de la diada d'Andorra com una manera de difondre la realitat del país. El programa s'ha presentat al Museu de l'Electricitat de FEDA. De fet, el director de la companyia, Albert Moles, serà un dels ponents de la diada de Prada.

Àngels Mach ha explicat que 'l'aigua és un bé molt important, que normalment la tenim de forma habitual i no li donem la importància que mereix', però ha recordat que 'quan realment hi ha problemes d'aigua, tothom se'n queixa'. Així doncs, ha destacat que en aquesta jornada s'ha volgut tractar la qüestió de forma 'àmplia'.

Amb aquest objectiu s'ha convidat a participar-hi a tots els comuns, 'perquè la majoria de xarxes d'aigua potable són comunals, encara que algunes les gestionen els quarts', ha dit Mach. Així mateix, ha mencionat que hi haurà ponències sobre 'el desenvolupament de l'aigua des de les geleres, com van conformar el territori, els riscos naturals o l'aigua com a font d'energia'.

A la vegada, es vol abordar el tema des d'una perspectiva moderna i s'han introduït aspectes com l'aigua de les piscines, dels canons de neu, dels circuits de refrigeració, de manera que es pugui 'tenir una visió general de com està l'aigua a Andorra'.

També en referència al programa de la diada, Èric Jover ha ressaltat que les ponències toquen molts temes perquè s'ha buscat precisament aquesta diversitat i ha assenyalat que es podran conèixer aspectes històrics, com per exemple detalls de la construcció del Rec del Solà o d'altres de caràcter més polític i social amb la participació de representants de partits que donaran la seva visió sobre el tema.

Pel que fa a les ponències, en aquesta edició hi participa el director de FEDA, Albert Moles, amb la conferència L'obtenció i la gestió de l'energia hidroelèctrica, entre d'altres. Així mateix hi haurà participació presencial i no presencial de responsables de tots els comuns.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT