PUBLICITAT

Toni Martí veu bé avançar cap a una administració única

  • El cap de Govern aposta per crear una sola agència tributària o una d'urbanisme
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Edifici de l'Administració del Govern del Principat d'Andorra. Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, considera que la proposta feta pels empresaris d'avançar cap a una administració única «és una bona idea» sempre i quan s'entengui com una fórmula per simplificar tràmits administratius i que no comporti una modificació de les competències que tenen actualment els comuns i el Govern, segons va dir Martí en declaracions a l'ANA. El cap de Govern va explicar que ara és un bon moment per tractar la qüestió, atès que hi ha «relació de normalitat absoluta entre el Govern i els comuns», i va dir que no és irreal pensar que pugui ser una realitat al llarg d'aquesta legislatura.

Com PORTAR-ho a la pràctica/ Martí va dir que per dur a terme la proposta d'administració única feta per la Cambra de Comerç, la CEA i l'EFA com a mesura de reactivació econòmica, es podria crear una agència tributària o fins i tot una agència d'urbanisme única, tenint en compte que hi ha hagut diversos cònsols que han parlat d'aquesta possibilitat com a mesura per unificar esforços. En el segon cas, Martí va indicar que es podria fer, tot i que cal tenir en compte que les competències en matèria d'urbanisme són bàsicament dels comuns.

En aquest sentit, va considerar que el més important és que «les mentalitats estan canviant» perquè s'ha vist en aquest mandat que en temes de simplificació de tràmits els cònsols s'han pogut posar d'acord independentment del color polític de cadascú.

A més, Martí creu que ara és possible tractar d'aquestes qüestions perquè «hi ha una relació de normalitat absoluta» entre el Govern i els comuns.

Per tot plegat, el cap de Govern va anunciar ahir que al setembre, quan es torni a posar sobre la taula el tema de les transferències i de les competències, serà un bon moment per parlar d'agències tributàries úniques i de com fer plantejaments per optimitzar recursos entre el Govern i els comuns. «La mentalitat hi és, per tant no ho veig tant irreal que es pugui fer al llarg d'aquesta legislatura», va assegurar.

RETARD PER LES COMUNALS/ Tot i això, Martí sí que va reconèixer que el treball es veurà aturat a causa de les eleccions comunals i pel fet que la majoria de cònsols no podran repetir.

Malgrat tot, va dir que les converses quedaran parades «però el que no pararà és la crisi, i per tant, la mentalitat per simplificar i optimitzar continuarà sent una obligació».

Així doncs, el cap de Govern es va mostrar convençut que ràpidament es tornarà a reprendre la qüestió independentment dels canvis de cònsols i del color polític de cadascun, ja que no veu perquè la bona entesa que hi ha hagut durant aquest mandat hagi de canviar en un futur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT