PUBLICITAT

Increment de les consultes sobre privacitat a Internet

  • L'ús de les fotos a les xarxes socials és el que més preocupa als usuaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'APDA alerta de l'ús que es fa de les xarxes socials, com facebook. Foto: ANA

El cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), Joan Crespo, va explicar que s'ha notat «un increment» de les consultes que arriben a aquesta institució pel que fa a l'ús privat i públic de fotografies de terceres persones a les xarxes socials i que poden veure lesionat el seu dret a la privacitat. Crespo, en declaracions fetes ahir a l'ANA, va dir que han rebut moltes consultes i que van en augment, «sobretot arran de les tasques de formació i informació que hem fet a nivell d'escoles, per la campanya Navega segur, la web i les formacions presencials dels darrers anys».

El cap de l'APDA va recordar que «s'ha de tenir molta cura a les xarxes socials» a l'hora de «penjar fotos de tercers» o de «fer unes activitats que puguin afectar a la privacitat de terceres persones». Per Crespo «s'ha de diferenciar molt bé l'ús públic o l'ús privat que es pugui fer de les xarxes socials» i afirma que, en aquest sentit, l'agència que dirigeix «sempre ha pres mesures d'informar sobretot als adolescents».

ELS USUARIS ADOLESCENTS/ Segons Crespo, els adolescents han de ser previnguts sobre el fet que «no han de penjar fotos de tercers, no han de facilitar més informació de la necessària, no informar en època de vacances al teu perfil de Facebook o Tuenti que marxes de vacances o dades sobre els teus pares o família».

Finalment el cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades va recordar que tota aquesta informació que es penja a la xarxa «es pot perdre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT