Els germans Casal vencen la travessa marcada pel mal temps

• El circuit A i B s'unifiquen per seguretat en un d'11km, amb alguna errada de marcatge
R. M. S.
ANYÓS

A l'esquerre, Òscar i Marc Casal entren a meta de la mà; a la dreta, el tercer, Manuel Sánchez, amb Joan Valls al fons, de blau, que es va retirar enfadat per un error de marcatge. Foto: ÀLEX LARA

Les dificultats que va posar ahir el temps –boira a les zones altes, vent i pluja– van obligar els organitzadors de la travessa de la Massana i Ordino-Voltant les Neres a canviar a última hora el recorregut. Si el circuit A havia de ser de 17km i el B de 9, finalment es van unificar en un d'11 i 900m de desnivell que, amb les preses i els problemes que van sorgir per la pluja, van acabar amb alguna errada de marcatge que va enfadar alguns corredors, com Joan Valls (FAM), que es va retirar. També es van equivocar de trajecte els germans Òscar i Marc Casal (FAM), però tots dos van rectificar per acabar imposant-se a una meta en què van arribar de la mà, amb la qual cosa els dos obtenen els punts com a primers classificats de cara a la classificació de la Copa d'Andorra.

Però la cursa va estar marcada també per l'overbooking d'inscripcions que va tenir. Els 250 participants que estaven previstos com a màxima xifra, fins i tot podria haver arribat a 280 perquè hi havia llista d'espera, amb la qual cosa es podria haver tancat una cursa amb rècord absolut. Al final, el mal temps va deixar a casa molta gent, però es va poder fer una carrera amb 192 corredors. 23 eren nens i nenes que van córrer al circuit C de 3km.

La cursa, a excepció dels petits errors de marcatge en alguns punts, va estar marcada pel domini dels germans Casal, tot i que en la pujada Òscar va ser qui va agafar avantatge respecte al seu germà. En el descens, però, el germà gran no va voler forçar la màquina –la lògica por del turmell tocat continua: un esquinç no gairebé curat– i Marc el va agafar, tot i que a més el petit dels Casal va patir una caiguda de cap a terra, afortunadament sense cap conseqüència. Així, tots dos van fer la part final junts i van travessar la meta de la mà, amb un temps final d'1h 11min 30s. En tercera posició, i a pocs segons d'ells, va arribar el català Manuel Sánchez (Maratonians del Segre). L'altre representant de l'equip de la FAM, Ferran Teixidó, va finalitzar la cursa en cinquena posició.

Pel que fa a la categoria femenina, aquí es va imposar la catalana de Balaguer, també dels Maratonians del Segre, Carme Millán, que va aturar el crono en un temps d'1h 39min 43s. Gairebé a tres minuts d'ella va arribar Teresa Forn, del Running Team. La resident espanyola Pilar Quesada, del club Peñalara, va ser tercera ben prop de Forn, a només 11 segons (1h 42min 36s).