PUBLICITAT

Els botiguers aposten per més iniciatives com la del Mercat

  • Els comerciants demanen que s'eliminin les «traves» a la duana pels de fora
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una parada del Mercat de la Festa al centre històric d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

Els botiguers del centre històric de la capital han rebut amb satisfacció el Mercat de la Festa, i ja hi ha qui proposa que iniciatives semblants puguin repetir-se més sovint i més enllà de la Festa Major d'agost.

La secretària de l'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella, Mar Garcia, va comentar ahir a l'ANA que el mercat omple «de molta vida i ambient» el centre i que estaria bé que «es pogués fer un cop al mes». Ara bé, va indicar que hi hauria dificultats amb els botiguers que vénen de fora pels impostos que han de pagar a la duana.

«Això de veure aquesta vida aquí al mercat ja és per aplaudir», va afirmar Garcia a les portes de la seva joieria al carrer de Casa de la Vall. Una munió de turistes i vianants transitaven per un carrer generalment desert. «Aquí al barri estem normalment molt sols i ara, de només veure aquest caliu, ja estem molt contents», va dit Garcia. És per això que considera que una iniciativa semblant, més enllà dels dies de Festa Major, seria interessant. «Que em posin els papers davant que firmo», va exclamar. Ara bé, va assenyalar que seria complicat portar-ho a terme. «No és fàcil perquè són més o menys 40 parades i moltes de fora, sí que és veritat que uns quants botiguers hem sortit al carrer, però els que vénen de fora han de pagar bastants impostos i per tant per ells és difícil», va lamentar la botiguera i va afegir que si es poguessin fer gestions per eliminar aquestes traves «nosaltres ho agrairíem molt, perquè si els posessin facilitats per poder fer això estaria molt bé».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT