PUBLICITAT

La capital estudia com costejar els 400.000 euros del camp de futbol 7

  • El Comú preveu demanar a la FAF el finançament de la nova instal·lació al col·legi Sant Ermengol
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El pati exterior del Col·legi Sant Ermengol on es preveu la construcció del camp. Foto: ÀLEX LARA

Es tracta d'una qüestió que ve des de 1996. Aquest conveni era l'esperat i ara que està a punt de signar-se falta el més important: com finançar-lo. La creació d'un nou camp de futbol 7 per donar satisfacció a la gran demanda que té aquest esport a la capital està previst que s'ubiqui al pati exterior del Col·legi Sant Ermengol. Aquest, però, està pressupostat amb uns 400.000 euros. Amb un tràmit urgent, perquè part de les obres es facin durant les vacances, la corporació vol acordar un pla de finançament amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Un acord que el cònsol menor, Josep Vila, preveu que podrà veure la llum aviat «perquè hi ha una bona predisposició de la federació», va dir.

La FAF tenia previst aquesta setmana reunir-se amb la UEFA a Suïssa i una de les coses que es tractaria seria la demanda de diners per finançar aquest equipament esportiu. Vila va explicar que amb la nova instal·lació s'aconseguirà desbloquejar «l'overbooking que hi ha a l'estadi comunal» per l'increment de demanda de pràctica del futbol.

Vila va apuntar com una divisió de costos la possibilitat que el Comú pagui l'obra pública, i la federació costegi l'obra esportiva.

Les obres de construcció suposaran l'habilitació de la xarxa de clavegueram, que és l'obra que es preveu es faci durant les vacances, i després la col·locació de la gespa artificial i de l'enllumenat i l'habilitació d'uns vestidors prefabricats.

El conveni amb el patronat del col·legi Sant Ermengol contempla la utilització d'aquesta instal·lació en horari extraescolar i els caps de setmana.

Per part de l'oposició es va demanar un estudi econòmic de detallar el cost dels possibles 200.000 euros que hauria de pagar la corporació.

El cònsol menor també va definir com una possible forma de pagament la del format de lloguer i que amb el finançament de la federació el Comú podés pagar uns 20.000 euros a l'any a la FAF. Aquest finançament és el que està pendent d'aprovar-se i per aquest motiu el Comú esperarà tenir una resposta de la federació per tirar endavant o no el projecte.

LA VISITA DE MARINE LE PEN /Pel que fa a les crítiques pronunciades pel PS sobre la visita de Marine Le Pen al Comú d'Andorra la Vella, el conseller de l'oposició Josep Anton López Alcántara va entrar en la polèmica i va defensar la posició de la cònsol major. «La senyora Le Pen és una parlamentària francesa, França és un país veí amb el que tenim bastants lligams, no deixa de ser una persona electa que una part important dels francesos l'han votada i per tant validada perfectament», va explicar López. Per respondre a les crítiques del PS que van qualificar la rebuda a Le Pen per part de Ferrer «com una gravíssima equivocació», López va fer referències a la visita del polític del PSOE José Blanco que en una visita a Andorra «es va ingerir directament en unes eleccions democràtiques, va fer unes declaracions fora de to totalment i ningú va fer escarafalls a nivell públic». Així mateix, va assegurar «no entendre el motiu de la polèmica». Per la seva banda, Rosa Ferrer va declinar respondre a les crítiques del PS per la visita de Le Pen, «no tinc res a dir», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT