PUBLICITAT

El PS relaciona la política 'd'inversió 0' amb la banca

  • Pere López dubta del marge de maniobra del Govern per negociar
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del PS, Víctor Naudi, i el vocal del comitè executiu Pere López. Foto: ANA / N. M.

Víctor Naudi i Pere López van manifestar ahir la seva preocupació per la «inactivitat del Govern en front de la crisi econòmica» i es van mostrar en desacord amb la política anunciada pel cap de Govern de no invertir el 2011 en obra pública, ja que «és una acció que perjudicarà a molts sectors en un moment de crisi econòmica».

És per aquesta raó que el vocal del comitè executiu va qüestionar els motius de la decisió del Govern, i va exposar la possibilitat que la manca d'inversió estigués relacionada amb el fet que l'Executiu no tingui prou marge de maniobra per negociar amb la banca «tal i com ho fèiem nosaltres». En aquest sentit, López va explicar que per al PS no van ser fàcils les negociacions de les pòlisses amb la banca, però que ells van «defensar els interessos del país, aconseguint bones condicions de finançament i mantenint-nos ferms», i va afegir que en alguns casos van rebre insinuacions de la banca «d'aturar projectes d'inversió, no tirar endavant crèdits extraordinaris o fins i tot aturar els projectes que s'estaven duent a terme».

El PS es va mostrar també en desacord amb la iniciativa de Govern, feta pública pel ministre de Finances i Funció Pública, d'aplicació directa d'interessos quan el Govern pagui una factura amb retard, ja que López va assegurar que mentre ells van estar al Govern «es van pagar totes les factures a temps». Victor Naudi va emfatitzar el fet que calen mesures urgents i que de moment només «han tirat endavant el que ja havíem deixat enllestit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT