PUBLICITAT

Sobredosi de Ripo

  • La galeria Art al Set obrirà la temporada amb una exposició de pintura, escultura i gravat de l'artista valencià
  • La col·lectiva d'estiu reuneix una desena d'autors
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tela d'Artigau a través d'una peça de Pascual. Foto: ÀLEX LARA

Ripo, Ripo i més Ripo. La galeria Art al Set obrirà al setembre la temporada amb una exposició consagrada a l'obra gràfica, la pintura i l'escultura de l'artista valencià Juan García Ripollés, àlies Ripo (Castelló, 1932). Ja saben, l'autor dels ninots policromats –a mig camí camí entre els moai de l'illa de Pasqua i els gargots de Mariscal– que des de mitjan de juliol vigilen amb mirada esbiaixada i trapella les principals vies d'Escaldes. La galerista Pilar Cortadellas s'ha volgut afegir a l'any Ripo escaldenc amb una mostra que tindrà com a colofó més que probable la plantada d'un dels ninots al Parc de la Mola, en la línia de La mà de Déu, ¿recorden?, aquella monumental peça de Lorenzo Quinn que durant uns mesos va senyorejar la plaça. Fins i tot va semblar que s'hi quedaria definitivament. Però no.

El que recalarà a Art al Set serà un Ripo (relativament) assequible, de petit i mitjà format, amb obra gràfica per a (quasi totes) les butxaques, pintura i també escultura de cristall de Murano, de l'estil de la que fins al setembre s'exposa a la sala d'art del Govern. El mateix artista assistirà a la inauguració –que coincidirà amb la clausura de la mostra Univers urbà, el 29 de setembre– i hi ha programada una conferència sobre l'obra del valencià. Per anar fent boca, la galeria escaldenca proposa com cada any la col·lectiva d'estiu, mig centenar d'obres entre olis, aquarel·les, caseïnes, fotografies i escultures. Atenció a la nòmina, amb una desena de firmes habituals d'Art al Set: José Luis Pascual, Gemma Noguerola, Olivier Lorenzo, els germans Ramon i Josep Moscardó, Josep Cruañas, María José Filella, Francesc Artigau i la nostra Carme Massana, que posa el toc local de la col·lectiva. La següent cita d'Art al Set es farà esperar fins al desembre, amb una exposició de la fotògrafa espanyola Rosa Cañadas sobre la situació de la dona al Marroc, un gir radicalment inèdit en la trajectòria de la galeria. El que tampoc no hi haurà el curs que ve és la subhasta benèfica que tres temporades enrere es va convertir –per l'absoluta novetat de la proposta–en una de les sensacions de l'any. Una llàstima.

Com que tot s'hi val, la capital ha aconseguit aquest any el petit miracle de fer que el Dijousderock no nom s hagi quedat reduït a una sola vetllada, sinó que a més caigui en divendres. Avui, vaja, a la vela del Parc Central. Atenció al cartell, amb dues de les bandes més actives de la temporada nacional –Madretomasa i Zipi & Zape– i la torna electrònica de Trilobeats, l'actual reencarnació de l'anonymous Nikki Francesca. Quedem-nos amb el duet de Patx Leiva, reforçat per a l'ocasió amb baix i percussió, que revisarà, segur, temes del primer disc de Patxi Leiva –l'extraordinari Mi cabeza desordenada– i inclourà El ritmo, tema escrit i musicat pel mateix Leva que s'ha convertit en sintonia d'Esclerock. Ja saben, el festival contra l'esclerosi múltiple que tindrà lloc l'11 de novembre a l'Auditori de Barcelona, amb presència de Gossos, Els Catarres, Boxets i lexbaixista d'Extremoduro, Ramón Sogas. Qui es quedi amb ganes de més Zipi, dilluns hi tornen, a la plaça de la Creu Blanca d'Escaldes



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT