PUBLICITAT

El túnel de la Pedrera torna a ser escenari d'un accident mortal

  • Un motorista resident italià de 29 anys perd la vida en xocar, per alguna indisposició, contra un turisme a la CG-3
P. G.
LA MASSANA

Periodic
El seient i una part de la moto queda fora de la via. Foto: N.M. / ANA

El túnel de la Pedrera va tornar a ser ahir escenari d'un accident mortal. Quan encara no es complia una setmana del tràgic atropellament en el què va perdre la vida una turista polonesa, ahir a les 8:22 hores un nou accident, en aquest cas xoc frontal va ser el causant de la pèrdua de la vida d'un motorista, resident italià, de 29 anys. La principal hipòtesi en què treballa la Policia per determinar les conseqüències en les que es va produir el xoc del motorista amb un turisme, els dos de matrícula andorrana, és que el motorista va patir algun tipus d'indisposició i per aquest motiu va variar la seva trajectòria i es va produir el xoc. Amb aquesta ja quatre les persones que han perdut la vida a Andorra com a conseqüència d'un accident de trànsit amb el que portem d'any. Dos d`elles circulaven en motocicleta.

L'autòpsia que es tenia previst practicar avui determinarà si el motorista va patir algun tipus de malestar físic que li va provocar canviar radicalment la seva trajectòria.

En concret la víctima anava per la carretera general 3 direcció la Massana en una motocicleta Piaggio X8 200, pel carril més a la dreta dels dos existents que hi ha en aquesta direcció. El turisme, Seat Altea, amb només un ocupant, que va resultar lleu, circulava en sentit sud, direcció Escaldes. Segons fonts policials, el motorista en patir «alguna indisposició» va derivar la seva trajectòria i va creuar tota la calçada fins xocar contra el vehicle que anava pel seu carril, correctament.

Els serveis d'urgència del SUM de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell es van desplaçar al llco dels fets però no van poder fer res per salvar-li la vida, ja que a causa de les greus lesions sofertes, va morir pràcticament en l'acte.

La motocicleta va quedar completament destrossada i partida en dos grans grups de peces. Un d'ells va sortir fins i tot fora de la carretera, travessant el guardarrails, concretament era el seient de la motocicleta. El turisme també va patir danys en la part davantera que és on va rebre gran part del cop, al xocar la moto i la víctima contra aquesta part.

Els responsables de la Comissaria de guàrdia del Cos de Policia i els agents del Grup d'Investigacions d'Accidents de Trànsit han iniciat les gestions pertinents per recollir els elements necessaris per esclarir les causes del sinistre.

Trànsit COL·LAPSat/ La CG3 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa durant més d'una hora, i a les 9.32 s'ha donat pas alternatiu fins que s'ha reobert totalment el túnel passades les 10 hores. Segons el Centre Nacional del Trànsit, les retencions van arribar fins a Escaldes-Engordany en sentit pujada i fins a l'entrada de la Massana venint d'Ordino en sentit baixada. El túnel del Pont Pla també es va haver de tallar durant una hora en sentit la Massana per evitar que es quedessin els vehicles aturats al seu interior. Una situació molt similar, a la que fa avui, tot just una setmana, va patir la xarxa viària, al produir-se l'atropellament mortal, a pocs metres de distància d'on va morir ahir el jove italià.

Reportatge: Senyar-se abans d'entrar



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT