PUBLICITAT

Senyar-se abans d'entrar

  • En sis anys, el túnel de la Pedrera ha registrat vuit accidents, tres d'ells mortals i, en sis d'ells, amb motos implicades que, per diversos motius, han perdut el control
P. G.
LA MASSANA

Periodic
Mentre els serveis de grua retiren els dos vehicles implicats, els bombers netegen la carretera. Foto: N.M. / ANA

Hi haurà que senyar-se abans d'entrar al túnel de la Pedrera. No només aquells creients que ho facin en memòria de les tres persones que en sis anys han perdut la vida dins d'aquest passadís, sinó també per demanar clemència a qui sigui perquè no passi res. I és que aquest és un dels punts de la xarxa viària que en només sis anys ha registrat un total de vuit accidents, dels quals tres han estat mortals, i en sis d'ells s'han vist implicades motocicletes, els conductors de les quals han perdut el control per diferents motius. En menys d'una setmana en aquest fals túnel, construït per evitar possibles caigudes de pedres, han perdut la vida dues persones. La primera, l'excursionista polonesa que es disposava a travessar la carretera quan va ser envestida per un vehicle que, tot apunta, superava la velocitat permesa en aquest punt. El segon, l'italià resident que circulant ahir en la moto va perdre el control i va xocar contra un turisme. La tercera de les víctimes, primera, en ordre cronològic es va produir en març del 2007, quan un motorista andorrà de 27 anys va morir al «perdre el control de la motocicleta», com diu l'informe policial, i topar contra la barana biona. Cal dir que aquest punt de l'accident era pocs metres abans d'entrar al fatídic túnel.

Aquestes han estat el punt tràgic, però el túnel ha estat escenari d'altres accidents que han tingut altres víctimes en aquest cas, ferits. En juliol del 2005, un jove de 25 anys que va donar positiu en el control d'alcoholèmia va perdre el control del seu vehicle, en el que anaven sis ocupants i va xocar contra un encofrat d'obra caient el turisme sobre el seu sostre. El conductor va ser detingut per causar lesions per imprudència.

El març del 2006, un resident espanyol de 18 anys també va resultar ferit al caure de la moto i arrossegar-se 27 metres, en el mateix túnel, en perdre el control de la mateixa.

El quatre de juliol del 2006 (avui tot just fa cinc anys), el túnel va ser escenari de dos accidents de dos motocicletes que circulaven en direcció la Massana. En aquell moment es va apuntar un clot en la via, format entre l'asfalt nou i el vell, el causant d'aquests incidents que van tenir resultats lleus.

En juliol del 2008 i tot just dos dies abans de l'atropellament de la turista polonesa, també es van produir dos accidents amb una moto implicada, en cadascun d'ells, els conductors de les quals van perdre el control i van resultar ferits.

¿Cal o no creuar els dits abans de travessar el fatídic túnel?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT