PUBLICITAT

Els duaners agafen més força amb la constitució del sindicat

  • Una cinquantena de duaners estan afiliats al nou organisme que ara té més força
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

L'associació dels funcionaris de Duana ja té el concepte de sindicat reconegut després que el col·lectiu formalitzés els seus estatuts i inscriure's en el Registre del departament de Treball com a Sindicat de Funconaris de Duana (SFD). El secretari general, Joan Segui, va explicar que amb aquest formalisme es pretén que el col·lectiu «pugui tenir més força en les negociacions per defensar els interessos dels treballadors», va dir.

Les circumstàncies de la crisi econòmica i de les retallades pressupostàries, posen en dubte moltes situacions i els duaners volen tenir les espatlles ben guardades amb una organització sindical com aquesta que pugui defensar-los en cas de comiats o de negociacions de condicions laborals.

En els nous estatuts, no es contempla una tasca concreta que sigui com la principal funció d'aquest sindicat. Segons Seguí és la “defensa genèrica dels duaners” l'objectiu principal a seguir.

Del centenar de duaners, la meitat ja hi forma part del SFD. En aquest cos especial també hi ha una organització de comandaments formada.

Gabriel Ubach és el vicesecretari del SFD i Antoni Invernon és el primer secretari i tresorer del nou sindicat. Seguí va voler remarcar que aquesta nova formació, no suposa només un formalisme, sinó que l'agrupació de duaners afiliats tenen ara una veu més forta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT