PUBLICITAT

Una mostra gastronòmica apta per a tots els públics

  • El Centre de Congressos de la capital acollirà les jornades al novembre?
SELVA LÓPEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Al centre, Marcel Besolí i el cònsol menor amb els altres ponents, ahir. Foto: N.M. / ANA

Després que un any enrere Marcel Besolí decidís impulsar el projecte amb l'empresa Dorsal 4 i la col·laboració d'altres entitats privades, la primera mostra gastronòmica serà una realitat els propers 13 i 14 de novembre al Centre de Congressos de la capital. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Comú d'Andorra la Vella, pretén reactivar l'economia del país exhibint la seva cultura gastronòmica. L'objectiu és implicar a tota la societat i convertir l'esdeveniment en un referent de «cuina i diversió», és per això que els preus seran «populars», segons van confirmar ahir els organitzadors. El primer dia de les jornades es dedicarà a tot el públic assistent. «Ells seran els protagonistes i els cuiners mediàtics que tindrem a sobre l'escenari, recolzats per una sèrie de professionals», va explicar Besolí. El segon dia, en canvi, s'enfocarà cap als professionals d'aquest art.

Montse Estruch, una de les participants i propietària del restaurant El Cingle, va ressaltar la voluntat de retornar a la cuina mediterrània elaborada amb els aliments de més a la vora. I és, precisament, l'ús dels productes de la terra un dels valors que es pretén ensenyar i fomentar en aquestes jornades. La mostra vol consolidar-se a nivell internacional i donar-se a conèixer més enllà de les fronteres. Per aquest motiu s'ha engegat una important campanya de comunicació en diverses ciutats dels països veïns.

Entre les activitats previstes hi haurà una jornada tècnica, espectacles de cuina i degustacions de gastronomia andorrana. Totes elles englobades sota l'eslògan Sabors andorrans. Els cuiners participants seran els andorrans, Ramon Sasplugas i Carles Flinch i en l'àmbit internacional Montse Estruch, Alessio Rossi, Eva Arguiñano, Javier de las Muelas i Àlex Duran.

Els promotors es van mostrar molt il·lusionats amb el projecte i Besolí va assegurar que no hi faltaran «sensacions, emocions i tot el que pot transmetre la cultura de la cuina».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT