PUBLICITAT

L'aler Edu Jiménez arriba a un principi d'acord amb el River

  • Amb el fitxatge del gironí gairebé fet, el club comunica a Àlex ?Piru' Ros que no compta amb ell
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Edu Jiménez, en un partit de la passada temporada amb la samarreta del Barça. Foto: CHEMA RODRÍGUEZ / SOLOBASKET.COM

El treball de recerca és més o menys fàcil, però el de tancament de fitxatges és més complicat, tot i que amb dificultats pel mig el BC River Andorra ha arribat a un principi d'acord amb l'aler Edu Jiménez, que la temporada passada va jugar al FC Barcelona B. Jiménez, conegut per Jimix al món del bàsquet, és un jove aler de 27 anys, d'1,86 metres i que ocuparà la plaça que fins ara era d'altre català, Àlex Piru Ros, que ja sap que el conjunt andorrà no compta amb ell per a la pròxima temporada.

Jiménez estava a l'agenda del River des de fa dies, però l'operació no s'acabava de concretar. Les dificultats per arribar a acords amb els problemes econòmics de l'entitat i de tothom, fan que els processos d'incorporacions siguin més complicats. Amb tot, Jiménez serà presentat gairebé amb tota seguretat la setmana vinent, amb la seva nova samarreta del River,

NOMÉS UNA TEMPORADA AL BARÇA B / El jugador català és un jove gironí que va començar la seva carrera precisament al Sant Josep de Girona. De fet, si bé l'any passat va vestir els colors del FC Barcelona Alusport B, la campanya anterior va estar en el primer equip del Sant Josep quan hi era a la LEB Or. Abans ja havia tastat aquesta categoria amb el CB Vic, on hi era des de la campanya 2005-2006 on va jugar en LEB2 i després el que va passar a nomenar-se LEB Plata. El seu pas pel Barça B ha estat fugaç, però allà ha fet una molt bona feina de confirmació del seu potencial com a escorta i aler.

NÚMEROS CORRECTES / Jiménez no és un home que destaqui per fer grans números, tot i que la temporada passada amb el club blaugrana va aconseguir una mitjana de 9,4 punts per partit en els 28 enfrontaments que va disputar. El seu entrenador al Barça, Borja Comenge, el va utilitzar una mitjana de més de 25 minuts per matx. Els seus percentatges d'encert en tirs de dos és de 40,9%, mentre que de llançaments des de la línia de 6,75 augmenta al 41,6% –57 triples durant tot l'any. En tirs lliures és un home sòlid, amb 73,1% d'encert. Tampoc aporta en defensa amb 2,3 rebots per duel de mitjana, d'un total de 2,8 per partit, i tot li dóna una valoració mitjana de la passada temporada al Barça de 7,1 punts, el que no és res de l'altre món, però sí demostra una regularitat que ha agradat als tècnics del River.

L'ADÉU A ‘PIRU' ROS / L'arribada de Jiménez al River suposa un adéu, el d'Àlex Piru Ros. El director general del club, Francesc Solana, ja va anunciar fa uns dies en roda de premsa que tant el pivot Rafa Casals com Àlex Ros podien buscar equip, i només han passat aquests dies ja s'han concretat les sortides dels dos jugadors.

ES BUSCA UN ALTRE ALER / En tot cas, l'arribada de Jiménez no significa que el club doni per tancada aquesta posició on també hi serà el ja renovat Pablo Sánchez. Segons les fonts consultades la incorporació d'un nordamericà per a aquesta funció és una prioritat. Es busca un perfil que tingui un rendiment igual o superior al que va aportar la temporada passada James Holmes.

L'EQUIP AGAFA FORMA / El River es confecciona de mica en mica, però sense pausa. Amb Jiménez, el primer equip compta amb els bases Fede Bavosi i Jon Santamaria, els alers Pablo Sánchez, Dani Marín i Jiménez i el pivot Andreu Matalí, tot i que aquest encara no ha donat una resposta al nou contracte que li ofereix l'entitat presidida per Gorka Aixàs. Els treballs s'intensifiquen ara en la recerca de altres tres pivots i un aler.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT