PUBLICITAT

La Festa Major manté els actes tot i tenir menys pressupost

  • Els plats forts seran el Ballet de Moscou i el concert de 'Delafé i las Flores Azules'
SELVA LÓPEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Albert Villaró i Maite Cano en una roda de premsa al Comú, ahir. Foto: M. T. / ANA

la Festa Major d'Andorra la Vella arrenca aquest any amb un programa molt similar al de l'any anterior, tot i la disminució de la partida pressupostària que «no arribarà ni als 80.000 euros», enfront els 110.000 euros de que disposaven l'any passat. Així ho va comunicar ahir la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano.

La celebració durarà del quatre al vuit d'agost i comptarà amb un total de 40 activitats distribuïdes en 12 esdeveniments diaris que tindran lloc en 13 escenaris variats. «Hem intentat que la festa sigui per tota la parròquia», va comentar Cano. La consellera va afegir que la planificació de les activitats es va fer pensant en una festa molt participativa i «feta a mida per les persones» perquè tothom s'hi pugui sentir representat. D'aquesta manera no hi faltaran el tradicional ball per a la Gent Gran, l'arrossada popular, la desfilada de Gegants i Capgrossos, el concurs de castells de sorra per als més petits o el concert de fi de festa dedicat als joves, que aquest any anirà a càrrec de Delafé i las Flores Azules.

Ampliació del mercat / El tradicional Mercat de la Festa disposarà de més paradetes per millorar les 14 de l'edició passada. «Aquest any hem intentat assegurar el tiro i em contactat amb més gent», va explicar el director de Cultura d'Andorra la Vella, Albert Villaró. En l'edició actual, la fira tindrà unes 50 paradetes que no només estaran al centre històric, sinó que s'expandiran cap al Cap del Carrer i la plaça Guillemó.

Un dels plats forts de la festa serà l'actuació del Ballet de Moscou, que representarà El llac dels cignes. La companyia es va oferir a participar a la Festa Major per iniciativa pròpia, un fet que va ser una bona noticia pel Comú, ja que no suposarà cap cost i alhora donarà «prestigi» a les festes de la parròquia. Una altra novetat és l'organització del programa en blocs temàtics amb l'objectiu que els ciutadans puguin localitzar més fàcilment les activitats que més els interessin. Els àmbits que presenten més innovacions fan referència a la música i al teatre. Així, els grups andorrans tindran el seu espai als Dijousderock amb Zipi-Zape, Madretomasa i Trilobeats i pel que fa als grups internacionals els convidats són Bongo Botrako i Carles Belda i el conjunt Badabadoc. Els amants del circ podran veure en directe l'espectacle de Meritxell Rabassa i les seves acrobàcies amb tela o del show de la pallassa Alba Sarraute. Les activitats esportives es mantindran molt semblants a l'any passat i finalitzaran amb una cursa popular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT