PUBLICITAT

La Festa Major d'Andorra mantindrà les activitats més importants tot i la reducció de pressupost

  • Els plats forts són el concert de 'Delafé i las Flores azules' i l'actuació del 'Ballet de Moscou'
  • El Mercat de la Festa augmentarà en nombre d'espais i paradetes
02082011-villaro
El director de Cultura, Albert Villaró i la Consellera de Turisme i Cultura, Maite Cano en una roda de premsa. Foto: M.T / ANA
El Comú d'Andorra la Vella té el propòsit de reduir un 20% la partida de 100.000 euros destinada a la Festa Major, gràcies a l'esforç de contenció que s'està fent, tot i que això no implicarè renunciar a cap activitat. Així ho ha explicat la consellera de Turisme i Cultura, Maite Cano, que ha indicat que l'objectiu és que la festa sigui molt participativa i que els actes es reparteixin per tota la parròquia. Un dels emplaçaments serà la nova plaça del Consell General, que acollirà la inauguració de la festa el divendres al vespre a càrrec de l'esbart i dels gegants. Un dels plats forts del programa serà el concert de fi de festa amb Delafé y las Flores Azules. D'altra banda, el director de Cultura, Albert Villaró, ha explicat que s'ha fet "un esforç extra" per aconseguir el màxim nombre de parades al Mercat de la Festa, que aquest any s'estendrà tant pel Barri Antic com per la rambla Molines, el Cap de Carrer i la plaça Guillemó.
El Comú de la capital s'ha proposat mantenir el nombre d'activitats de Festa Major amb una despesa que no arribi als 80.000 euros. Maite Cano ha destacat que s'ha realitzat una contenció important però que no s'ha deixat de fer cap activitat important, a diferència d'alguns ajuntaments catalans que per exemple han optat per prescindir del castell de focs.

En canvi, Cano ha indicat que enguany el programa inclou una actuació del Ballet de Moscou que ha estat iniciativa d'ells i que per tant no ha suposat cap cost per a la corporació. Així mateix, en algunes activitats s'ha optat per buscar patrocinadors privats, com és el cas del Concurs de Botifarra, els premis del qual aniran a càrrec d'un privat.

D'aquesta manera, seran un total de 40 activitats concentrades entre divendres al vespre, el cap de setmana i el dilluns, i que tindran lloc en tretze ubicacions diferents. A banda dels actes tradicionals i populars, com les actuacions de l'esbart i dels gegants, la cercavila de dissabte, el contrapàs del diumenge i l'arrossada de dilluns, destaquen les actuacions de l'acròbata Meritxell Rabassa, el clown Guillem Albà, el concert de grups andorrans del divendres, el concert de Carles Belda amb el conjunt Badabadoc i seguit de Bongo Botrako de la nit de dissabte, i el plat fort, que arribarà dilluns a la nit amb el grup Delafé y las Flores Azules. A més, també hi haurà balls de Festa Major amb les orquestres Bora Bora i Principal de la Bisbal.
Els plats forts són el concert de 'Delafé i las Flores azules' i l'actuació del Ballet de Moscou

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT