PUBLICITAT

L'ACA ha expedit gairebé 1.700 jocs de matrícules noves en tres mesos

  • En tres mesos un 2% del parc automobilístic del país ja disposa de les noves plaques
  • Alguns usuaris critiquen que els números són de difícil lectura
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


02082011-matricula
Tres vehicles amb la nova matrícula en un aparcament de la capital. Foto: ANA/M.T.
L'Automòbil Club d'Andorra ja ha venut 1.695 jocs del nou model de matrícula, entre les 649 noves matriculacions que s'han registrat durant els tres últims mesos i els 1.046 duplicats que s'han demanat. Segons els responsables de l'ACA, inicialment van quedar desbordats pel nombre de demandes de duplicats, i fins i tot molts conductors la van encomanar prèviament, un cop fet públic l'edicte que informava de la renovació de les plaques. Actualment, però, el nombre de demandes de duplicats s'ha normalitzat.

Els motius principals del canvi de matrícula són el deteriorament de la placa o per qüestions estètiques, ja que no és obligatori canviar les matrícules actuals. En aquest sentit, molts dels propietaris de vehicles han fet el canvi per la novetat que suposa o perquè d'aquesta manera poden treure l'adhesiu AND, que molts consideren antiestètic, ja que el nou model el porta integrat dins de la matrícula.

Segons l'ACA, l'acollida que han tingut els nous models és variada, des dels que els agrada el nou disseny fins als que el critiquen, sobretot per la tipografia i la mida dels números, que fa que no es llegeixin tan bé com en l'anterior model. De fet, les noves matrícules fan un centímetre més de llargada i dos centímetres menys d'alçada, cosa que fa que els números s'hagin reduït.

D'altra banda, el Govern va aprovar la setmana passada una modificació del Reglament regulador de les plaques de matrícula per restringir l'ús dels models de dimensions reduïdes que només es poden utilitzar en els models de vehicles, bàsicament de luxe, que no disposen d'espai suficient a la part davantera per col·locar la matrícula ordinària. Segons el Govern, l'ús d'aquestes plaques s'havia generalitzat i, per tant, s'ha aprovat un nou text amb el detall dels models de vehicles que les poden portar.
en tres mesos un 2% del parc automobilístic del país ja disposa de les noves plaques

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT