PUBLICITAT

Un motorista, resident francès, mor en un accident entre el Pas i Porta

  • El cos, sota el cotxe, va haver de ser rescatat amb l'ajuda dels bombers
P. G.
ENCAMP

Periodic
Un vehicle oficial de la Gendarmerie. Foto: EL PERIÒDIC

Un resident francès que circulava ahir per la carretera RN22, entre el Pas de la Casa i Porta, va resultar mort quan es dirigia per aquesta via amb la seva motocicleta, Harley Davidson, matrícula andorrana, i va tenir una col·lisió amb un vehicle, de la marca Dacia, matrícula espanyola. L'accident es va produir prop de l'una i mitja del migdia i va ocasionar grans retencions tant d'entrada com de sortida per la frontera de Porta. Al tractar-se de terreny francès van ser els agents de la Gendarmerie els que es van encarregar de fer els atestats pertinents.

A aquesta carretera francesa es van desplaçar els bombers i el SUM d'Andorra, per proximitat i per atendre les possibles víctimes. Van ser els bombers qui van haver d'actuar en un inici per aixecar en ajuda d'un camió grua el vehicle implicat en l'accident, al trobar-se el motorista a sota. Després d'extraure el vehicle, l'equip mèdic va procedir actuar però no va poder fer res per salvar-li la vida.

Fonts de la Gendarmerie francesa van explicar a l'ANA que l'accident es va produir just a l'entrada del Pas de la Casa, quan un vehicle feia marxa enrere per sortir d'un aparcament i va topar amb la motocicleta. A conseqüència del xoc, l'home va morir a l'acte, mentre que els quatre ocupants del turisme, de matrícula espanyola, van sortir il·lesos.

L'accident va provocar llargues retencions en la xarxa viària, no només francesa sinó també andorrana, en aquesta carretera i en els dos sentits de la marxa durant aproximadament una hora, cosa que va dificultar l'entrada i la sortida del Principat ahir de mig dia.

Els Bombers van rebre l'avís a les 13:33 hores i l'accident es va localitzar entre la rotonda de la sortida del túnel i l'antiga duana, ja en territori francès.

Amb aquesta són dues les víctimes mortals en menys d'una setmana que han perdut la vida a la carretera. El passat 28 de juliol una turista polonesa va morir atropellada quan es disposava a creuar la carretera en el túnel de la Pedrera, a la Massana. En aquest cas es va apuntar la velocitat com una possible causa. El d'ahir, serà la Gendarmerie la que farà els atestats pertinents i investigarà les circumstàncies en les quals es va produir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT