PUBLICITAT

Canillo reclama diners per fer el projecte de les escoles

  • Cabot demanarà explicacions per saber per què no hi ha pressupost
P. G.
CANILLO

Periodic
Dolors Cabot, cònsol menor de Canillo. Foto: TONY LARA

Al menys per a la redacció del projecte. El comú de Canillo no es vol conformar i resignar amb la declaració feta pel cap del Govern, Toni Martí, de no dedicar cap partida pressupostària per l'any vinent per a les noves escoles. Fins i tot, Martí va plantejar la possibilitat d'estudiar si es farà o no. Davant d'aquest anunci, la cònsol menor canillenca, Dolors Cabot, va explicar ahir que té prevista una reunió el més aviat possible (ahir mateix), amb el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé per demanar-li explicacions sobre aquesta decisió pronunciada. «Hem de veure la voluntat que hi ha per saber si es un problema de costos i buscar altres alternatives», va manifestar la cònsol menor de Canillo.

En aquesta reunió Cabot plantejarà que el Comú està obert a estudiar altres vies perquè el projecte de l'escola nova de Canillo no s'aturi, i aconseguir així que els nens «puguin sortir dels barracons», va dir Cabot, on ara estan estudiant. De fet la cònsol menor té previst demanar a l'Executiu que es replantegi la postura de no dedicar cap partida per l'any vinent i al menys dediquen una part a la redacció del projecte.

Des del Comú es continua treballant en el tancament de les negociacions per tenir enllestida l'adquisició del terreny i poder-la cedir al Govern. Així ho va explicar ahir Cabot, qui va insistir que la corporació treballa a contrarellotge per tenir a punt aquesta cessió. Cal recordar que el terreny ja estava en mans del comú i ara torna a estar en mans dels propietaris que, després de morir el pare, els hereus reclamen uns canvis en la permuta dels terrenys, per la qual cosa, el mateix cònsol de Canillo, Enric Casadevall, ja va explicar que no hi hauria cap problema.

La cònsol menor de Canillo reconeix que davant «de la manca de diners, el Govern ha de fer la seva feina i ha de prioritzar i si hem d'esperar un any, doncs haurem d'esperar», va explicar. Tot i això, el Comú reclamarà que al 2012, al menys, s'iniciï el projecte de construcció per no deixar-ho de banda.

«Els nens estan en barracons i tots sabem quines són les dificultats que hi ha», va dir la cònsol menor de Canillo.

Cabot està convençuda de que el Govern també té la voluntat de que la situació de les aules prefabricades de Canillo finalitzi el més aviat. Per aquest motiu va voler mostrar la seva confiança de que s'arribarà a un acord entre les parts perquè el retard en la construcció del nou edifici de les escoles de Canillo sigui el menys dolent per tothom.

La cònsol menor de Canillo va voler remarcar ahir que amb el Govern existeix un bon enteniment i, per aquest motiu, es va mostrar confiada en què es trobarà alguna alternativa a la negativa pronunciada per Martí. «El diàleg és fluid i parlarem amb el ministre d'Economia i Territori i amb el cap de Govern per poder estudiar les alternatives», va explicar Cabot.

Tot i això, la cònsol menor descarta que les noves escoles de Canillo no es facin, una qüestió que Martí va deixar sobre la taula, i confia que el tema es pugui reprendre i estudiar. El Comú té previst en poc de temps tenir tota la documentació enllestida per a la cessió del terreny que fa falta a l'Executiu per començar o no ha redactar el projecte de construcció.

BUSCAR EL MOMENT /En aquest sentit, el cap de Govern va aprofitar ahir l'acte del jurament dels darrers càrrecs de l'Executiu, per manifestar que el projecte de les escoles de Canillo és un tema que està «disposat a parlar perquè una de les prioritat és acabar amb els mòduls prefabricats, però ara hem de buscar el moment per fer-ho», va dir Martí. Per altra banda, el cap de l'Executiu també va voler deixar ben clar que tot i que el 2012 no comptarà amb una partida per al vial de Sant Julià «això no vol dir que aquesta obra no es faci en aquesta legislatura», va manifestar. Segons Martí es té l'obligació d'acabar-ho perquè ja està en execució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT