PUBLICITAT

Entitats i clubs esportius patiran dos anys de retallada

  • Cerqueda anuncia que la baixa a les subvencions durarà dos anys
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Ja ho va dir i reiterar el cap del Govern en el discurs d'ahir. La situació de crisi «és preocupant». Martí la va apuntar com «la situació més complicada que ha viscut Andorra». I d'ahí les reformes econòmiques que el cap de Govern va recordar que ja estan en curs però també les retallades pressupostàries per ajustar els comptes. Seguint aquest discurs, el nou secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va anunciar retallades per a les entitats, equips i clubs esportius, com un dels punts més complicats als que haurà d'afrontar en aquest mandat. De fet la comunitat esportiva espera aquestes subvencions per poder fer marxa en les respectives lligues, una qüestió que està a l'expectativa de tothom i que ahir tampoc es va poder concretar en xifres.

Cerqueda va explicar que tot i no saber en quin percentatge baixarà el pressupost general dedicat a la cartera d'Esports, el que se sap és que es veurà reduït i no només per l'any vinent. El secretari d'Estat d'Esports apunta el 2013 com un any de continuïtat d'aquestes retallades, i a partir d'aquest exercici hi haurà una recuperació, va dir Cerqueda, seguint també el discurs de Martí d'una llum d'esperança.

Tot i això, i sense concretar quina és la repercussió que tindrà aquesta retallada pressupostària, Cerqueda va explicar que s'estudiarà la fórmula perquè «tingui la incidència sigui la mínima».

El secretari d'Estat d'Esports no va voler concretar més objectius a seguir durant aquests quatre anys, tot i això va manifestar que és el càrrec amb més responsabilitat que afronta i «és un repte per mi».

Sobre els 50.000 euros pendents al Futbol Club Andorra, el secretari d'Estat d'Esports no va voler fer cap tipus de declaració perquè va considerar que el dia del jurament no era moment per tractar temes polèmics com aquest.

Amb l'acte d'ahir, el cap del Govern va donar per tancat l'organigrama de l'Executiu, definint-lo com «una suma de talents que forma un gran equip», destacant, en tot moment, la seva professionalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT