PUBLICITAT

La burocràcia endarrerirà més encara les obres del Comunal

  • Les previsions més pessimistes afirmen que fins i tot es podrien esperar quatre mesos perquè comencessin
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El pati del Sant Ermengol, on el Comú de la capital donarà cabuda a part dels ciutadans per fer esport. Foto: ÀLEX LARA

Les obres a l'Estadi Comunal no començaran aquest estiu. La burocràcia és lenta, extremadament lenta, i així les beneïdes obres que espera la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i que la UEFA mira amb lupa per donar el vistiplau a la continuïtat del futbol andorrà a les competicions europees –selecció inclosa–, hauran d'esperar al compliment dels ineludibles passos oficials. El primer, que el Govern confirmi que els terrenys són d'interès nacional, segons va manifestar ahir el cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila.

Ara bé, el problema no s'acabarà aquí, perquè just després que aquest nomenament governamental sigui un fet, haurà de passar pel Consell del Comú de la capital, que l'haurà d'aprovar. La següent parada serà al BOPA, on haurà de sortir publicat l'edicte per quedar així formalitzat, i en tot cas, esperar els terminis legals per veure si els propietaris consideren que han de fer al·legacions. Així doncs, no es parla de setmanes, sinó de mesos.

PODRIA TRIGAR FINS I TOT QUATRE MESOS / Fa dos mesos hi va haver una reunió entre el Govern, membres de la FAF i el Comú, a més d'alguns representants de la UEFA, en què es va arribar al compromís, la voluntat general, d'accelerar el procès. La FAF diu que se'ls hi va dir que en un mes rebrien noves notícies, però no ha estat així, i algunes fonts apunten a que el procés es pugui allargar fins a quatre mesos, el que suposaria fer perillar la presència andorrana al futbol europeu, tal com va amenaçar la UEFA de fer tant en competicions de clubs com de seleccions, ja que l'exigència de l'organisme europeu era que les obres s'iniciessin a l'estiu.

«NO ES POT DESAPROFITAR L'OCASIÓ» / El Govern de Toni Martí ja ha anunciat una paralització d'obra pública. Vila, per la seva part, destaca la importància de fer les obres al Comunal: «És una ocasió que no es pot desaprofitar, perquè ara això ens costaria el 50%, ja que dels 4 milions que val ens tocaran pagar només dos – al voltant d'1.700.000 euros els posa la UEFA–, i si no ho fem ara després ens sortirà molt més car».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT