PUBLICITAT

Màxim sacrifici

  • Llovera arriba al Principat després de 27 hores de vaixell pel Bàltic i gairebé 2.000km de carretera des de Travemünde (Alemanya) a casa
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Llovera, amb el Grande Punto, a Finlàndia. Foto: FOTO ESPORT

Ningú no és capaç de fer-se una idea de la dimensió del sacrifici que ha fet Albert Llovera el passat cap de setmana. El pilot andorrà, que ahir a la tarda encara conduïa per França camí de casa seva a Andorra, estava realment esgotat després d'un inacabable viatge per mitja Europa. El desgast tan físic com mental que li ha suposat el Ral·li de Finlàndia arriba a unes dimensions molt grans si tenim en compte que el pilot andorrà va patir la pitjor de les desgràcies quan fas un viatge tan llarg per competir: trencar el motor.

La seva decepció és monumental, també de fet afectat per una travessa pel vell continent que esgotaria el més valent dels esportistes del món. El pilot va abandonar Finlàndia en vaixell. La tornada es va iniciar des de Helsinki, per arribar més d'un dia després, en concret 27 hores d'aigua, aigua i més aigua, a Travemünde, a Alemanya, un petit poble que és la connexió bàltica amb els països nòrdics. El pilot i el seu equip es van separar diumenge al vespre, quan van desembarcar. Llovera va iniciar llavors un altre viatge, ara per carretera (gairebé 2.000km) i amb el seu vehicle, per Alemanya, Bèlgica i França, per arribar ahir a la nit a una Andorra que sembla haver viscut impassible el patiment d'un pilot que es demana sempre la màxima exigència i que es mereix un lloc especial en l'ànima de cada ciutadà.

Ahir estava desfet, amb ganes d'arribar i descansar després de l'infern finlandès que ha patit, una vegada més –l'any passat també va trencar el motor. Continua sent un heroi, un mite, una mena de Déu del sacrifici i l'exigència. Un exemple per tots en tot el que fa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT