PUBLICITAT

El centre d'Andorra la Vella disposa de 229 noves places d'aparcament d'ús públic

  • Les dues zones d'estacionament que s'habilitaran estaran plenament operatives per la Festa Major de la parròquia
  • L’accés rodat a la instal·lació es farà pel carrer Doctor Molines i la sortida serà a la confluència del carrer Doctor Molines amb els carrers Bisbe Príncep Iglesias i de la Creu Grossa
01022011-parquing
Vista del nou aparcament del Trillà. Foto: M.T.
El Comú d’Andorra la Vella obrirà a l’ús públic el nou aparcament del Trillà i alhora, la zona d’estacionament d’horari limitat adjacent, perquè els dos espais siguin plenament operatius durant els dies de la Festa Major de la vila. L’aparcament, amb una capacitat total de 112 places té una superfície 2.818 metres quadrats. L'espai d’horari limitat adjacent, zona blava, podrà acollir 117 cotxes i l’estacionament serà lliure de les de les 13 a les 15 hores, i de les vuit del vespre a les nou del matí.
L'aparcament disposa de dues places reservades per als cotxes de persones amb discapacitats i a la zona d’estacionament d’horari limitat hi ha prevista una plaça reservada per a l’hotel ubicat a tocar, així com dues places per a càrrega i descàrrega i un espai d’estacionament de motocicletes  amb una capacitat de deu places.

L’accés rodat a la instal·lació es farà pel carrer Doctor Molines i la sortida, tant de la zona blava com de l’aparcament, serà a la confluència del carrer Doctor Molines amb els carrers Bisbe Príncep Iglesias i de la Creu Grossa. L’accés a peu es podrà fer des de l’avinguda Meritxell, a través de les escales que porten al parc del Trillà.

Durant les darreres tres setmanes, s’ha efectuat la preparació del terreny i l’aplanament, l’agençament dels murs i la pavimentació de tota la superfície. S’hi ha instal·lat l’enllumenat, amb deu bàculs que suporten 52 focus, la tanca de protecció biona i piquets de divisió que delimiten una voravia al llarg de tota la instal·lació i un espai central protegit, exclusiu per a vianants. En darrer terme, s’hi ha muntat tota la infraestructura electrònica de telefonia, maquinària expenedora i el sistema de barreres dobles a l’accés i sortides.

Al nou aparcament, els usuaris, en general, gaudiran de mitja hora d’estacionament gratuït i els posseïdors de la Targeta PK hi podran estacionar de franc durant una hora. El terreny on se situa el nou aparcament ha estat llogat a Molines Immobles, SL per una durada de cinc anys, a comptar de l’1 de maig del 2011, per un import mensual de 10.988 euros. La preparació, l’aplanament i l’agençament de tot el terreny ha suposat una despesa de 21.592 euros. La pavimentació de totes les superfícies ha costat 125.864 euros. Les instal·lacions d’enllumenat i de protecció, de delimitació i seguretat, han costat 30.052 euros i el cost els sistemes de telefonia, màquines i dispositius de barreres ha ascendit a 128.485 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT