PUBLICITAT

Martí anuncia que no hi haurà cap gran obra en la legislatura

  • El pressupost de l'any vinent no contempla ni les escoles de Canillo ni la continuació del vial lauredià
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nens sortint de l'escola i dels mòduls prefabricats al nucli urbà de Canillo Foto: ONA MORANTE

El cap de Govern, Toni Martí, va afirmar que no serà possible que les fases 1 i 2 del vial de Sant Julià de Lòria es puguin pressupostar per a l'any vinent, tot i ser la inversió més prioritària del Govern.

Igualment, Martí va explicar que s'està revisant tot el pla d'infraestructures escolars «perquè no construïm per construir», i va dir que veu «difícil» que el projecte de construcció de les noves escoles de Canillo es pugui incloure en el pressupost del l'any vinent. En canvi, el cap de Govern ha anunciat que el Centre d'Atenció Primària d'Ordino sí que tirarà endavant. Amb tot el cap del Govern va anunciar que no es farà cap gran obra durant la legislatura, a causa de la difícil situació que travessen les finances de l'Estat. La prioritat és acabar les obres començades, ja que independentment de si s'haurien d'haver fet o no, «no s'entendria que no s'acabessin amb tot el que s'ha gastat».

Per tant, l'objectiu és acabar el Túnel dels Dos Valires i la desviació de Sant Julià de Lòria, i a partir d'aquí «no hi haurà cap més infraestructura d'aquesta magnitud». En aquest sentit, Martí va manifestar que hi ha poques possibilitats que es pugui començar el desviament de la Massana durant el mandat.

En el cas del vial de Sant Julià, el cap de Govern va explicar que de cara l'any vinent no hi ha possibilitats de finançar el seu acabament, que correspon a les fases 1 i 2. Aquesta decisió ja ha estat comunicada al cònsol major de Sant Julià de Lòria, fent un exercici de «serietat». En aquest sentit, Martí va voler agrair als cònsols que, vista la situació, no demanin infraestructures massa importants, «però dins del que demanen encara s'haurà de destriar allò més prioritari». A més, el cap de l'Executiu va deixar clar que no es triarà des d'un punt de vista parroquialista sinó tenint en compte l'interès nacional, informa l'ANA.

Martí també va explicar que s'està revisant «tot el pla d'infraestructures escolars per tal que no construïm per construir o no es facin reserves de sòl exagerades». En aquest sentit, va lamentar que fins ara s'hagin dit fàcilment coses que després no es poden sostenir, i en canvi, ha destacat que «nosaltres som un Govern amb molt poques hipoteques».

Quant a la futura escola de Canillo, Martí va dir que és difícil que es pugui incloure al pressupost de l'any vinent, i va afegir que ja es veurà «a l'últim moment si finalment es fa o no, però hores d'ara no és la nostra prioritat».

EL CAP D'ORDINO / En canvi, ha avançat que no veu cap problema per tirar endavant el CAP d'Ordino perquè el projecte ja està definit i la ministra Cristina Rodríguez ja ho havia vist amb bons ulls. A més, considera que és una infraestructura que aporta una millora molt reclamada per la ciutadania però que no suposa una gran inversió.

D'altra banda, Martí va dir que la decisió de doblar o no doblar el pressupost de Turisme encara s'ha de confirmar, ja que l'objectiu del pressupost 2011 és assolir una contenció de la despesa de l'ordre de 20 milions d'euros. En tot cas, segons Martí, el pressupost de Turisme no es reduirà, i el que actualment s'està debatent és si s'augmenta o no. Martí va afegir que això «no vol dir que no complim el compromís electoral perquè encara queden tres pressupostos».

Pel que fa a la decisió de fitxar a Betim Budzaku com a gerent d'Andorra Turisme, Martí va lamentar que es vegi natural anar a buscar un professional extern per a liderar societats privades i s'entengui com a poc natural quan es fa en el cas d'un tipus de parapública com és Andorra Turisme, i ha destacat que es tracta «d'una aposta envers un gran professional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT