PUBLICITAT

Creixen els atacs de 'hackers' per wifi en espais públics

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra Telecom va advertir dissabte passat de l'augment dels riscos de ser víctimes d'un robatori mitjançant Wi-Phishing per l'ús de Wi-Fi en espais públics durant l'estiu. La parapública recorda que durant les vacances s'incrementen les connexions a Internet des d'espais públics i això augmenta les possibilitats de rebre atacs de ciberdelinqüents. El Wi-Phishing és el mètode amb què els hackers simulen un punt d'accés amb un nom semblant al que podria ser el real i capturen mots claus, números de targetes de crèdit, usuaris d'accés a xarxes socials o comptes bancaris.

Més sensibilització / Davant d'aquesta situació la companyia va manifestar que es continuen fent campanyes de sensibilització iniciades ara fa un any per recordar als usuaris que si tenen una xarxa Wi-Fi a casa o bé a l'empresa, s'ha de protegir. La protecció evita que ningú pugui accedir-hi sense permís i evitar que puguin obtenir dades o cometre algun tipus de frau a tercers. Actualment, a nivell global el 33% dels robatoris d'identitat acaben per fraus de pagament; el 66% en l'obertura de comptes de tot tipus, i el 29% es fan servir per contractar serveis telefònics.

Andorra Telecom va recomanar que per evitar problemes d'aquest estil es facin servir les claus d'accés que ofereixen els establiments on l'usuari estigui per assegurar-se que el Wi-Fi és legítim. També va proposar tenir sempre clar que aquest tipus de connexions són vulnerables. Així mateix, recomanava no registrar mai informació confidencial quan es navega en una xarxa pública, tenir instal·lat un programari de seguretat, canviar la configuració de la xarxa, vigilar el que passa al nostre voltant i utilitzar un tallafoc personal i protecció antivirus.

D'altra banda, pel que fa les connexions Wi-Fi des de terminals mòbils, com un smartphone o una tauleta, va aconsellar no deixar el mòbil sobre la taula d'una cafeteria o en una butxaca exterior de la jaqueta, cartera o motxilla, protegir els dispositius mòbils amb contrasenyes difícils i fer còpies de seguretat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT