PUBLICITAT

Florenci Serra i la seva gossa Perla guanyen el 23è concurs de gossos d'atura a Canillo


  • La prova és la segona puntuable al campionat dels Països Catalans
  • Centenars de visitants no s'han volgut perdre les demostracions dels pastors
31072011_gossos
Un pagès dóna ordres al seu gos per reconduir les ovelles en el 23è concurs de gossos d'atura. Foto: TONY LARA
TEl pastor Florenci Serra i la seva gossa Perla han guanyat aquest diumenge el XXIII concurs de gossos d'atura celebrat als Planells de Mereig, a Canillo. La d'avui és la segona prova que se celebra de les que puntuen al campionat dels Països Catalans, i la setmana vinent els dotze pastors que han concursat a Andorra ho faran a Prades. Al concurs hi ha assistit centenars de visitants que han volgut gaudir de les demostracions dels pastors, i entre ells s'hi han acostat diverses autoritats que han participat a l'entrega dels premis, com els ministres d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i la subsíndica, Mònica Bonell.
La XXIII edició del concurs de gossos d'atura als Planells de Mereig ha estat destacable principalment per la gran afluència de visitants que ha tingut, i és que fins al voltant d'un miler de persones han aprofitat el bon temps per veure l'espectacle. Els organitzadors de l'esdeveniment han destacat que altres edicions no hi havia hagut tanta gent. A més, des de l'organització s'ha comentat que els concursants d'enguany han demostrat un domini de molt nivell.

El guanyador del concurs de Canillo ha estat Florenci Serra amb la seva gossa Perla, que van quedar segons en l'edició de l'any passat. Ha obtingut 221 punts, els mateixos que en Jorge Oteiza i l'Azeri, però aquests últims han trigat més temps en superar la segona de les proves, i per això han quedat classificats en segon lloc. Els tercers han estat Josep Maria Pleguezuelos i el seu gos Quim, amb 218 punts. Els guanyadors del concurs del 2010, en Ferran Riu amb el Satanàs, han quedat vuitens.

El campionat va començar diumenge passat a Osseja (La Cerdanya), i en Florenci Serra explica que no li va anar gaire bé perquè les ovelles que hi havia "corrien molt i eren molt esquerpes a l'hora de deixar-se manar". Tot i així la victòria d'aquest diumenge l'anima i afronta el campionat amb optimisme i amb moltes ganes. La setmana que ve toca competir a Prades, i encara quedaran cinc proves més fins acabar el 8 de desembre a Felanitx.

El guanyador explica que el secret per ensinistrar als gossos pastors és la paciència i la constància de treballar-hi molt, però que en els concursos 'és més habitual que falli el pastor que no pas el gos'.

Tot i que el nom del concurs fa referència al gos d'atura, d'entre els gossos concursants gairebé tots són border collies, a excepció del que és procedent del País Basc. Tot i així, s'ha volgut fer honor als gossos d'atura i per això s'ha fet una exhibició amb un gos d'atura que tot i que no ha concursat, ha demostrat les seves habilitats davant el públic. La cònsol menor de la parròquia de Canillo, Dolors Cabot, ha explicat que es vol fer ressorgir i créixer el gos d'atura però que per ara "està costant', i que tot i així 'no ho podem deixar perdre".

La cònsol menor ha celebrat que es pugui acollir any rere any aquest esdeveniment que ja és una tradició, i ha indicat que als Planells de Mereig s'hi ha acostat tant gent del país com visitants que s'han assabentat de la celebració.
  • La prova és la segona puntuable al campionat dels Països Catalans

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT