PUBLICITAT

Douillet qualifica d'"excel·lents" les condicions dels residents francesos a Andorra

  • El secretari d'Estat dels Francesos a l'Estranger alaba "la seguetat, la qualitat de vida i l'estabilitat" del Principat, però preferiria que més residents fessin els seus estudis superiors a França
30_07_11_douillet
El secretari d'Estat dels Francesos a l'Estranger, David Douillet, durant una roda de premsa, ahir. Foto: N.M / ANA
El secretari d'Estat dels Francesos a l'Estranger, David Douillet, que es troba a Andorra des d'aquest divendres per visitar els residents francesos i les autoritats andorranes, ha afirmat que les condicions del residents francesos a Andorra són 'excel·lents'. Douillet ha assenyalat que, després de visitar vuit països on resideixen francesos, pot confirmar que les condicions que es donen al Principat són "molt bones tant pel que fa a la seguretat, la qualitat de vida i l'estabilitat". Ha indicat que un dels únics punts que es voldria millorar és el fet que els residents francesos facin els seus estudis superiors a França, per afavorir així la cultura francòfona i evitar la tendència que la majoria dels estudiants vagin a Barcelona. Durant la seva visita al país, el secretari d'Estat francès es va reunir divendres amb el cap de Govern, Toni Martí, i també va trobar-se a la nit amb els presidents dels dos grups parlamentaris, el síndic i diversos ministres.
La visita del secretari d'Estat dels Francesos a l'Estranger, David Douillet, s'ha allargat fins a aquest dissabte al matí, després que divendres es trobés amb el cap de Govern i amb altres personalitats polítiques del Principat. Douillet ha explicat que es troba en un període de visites als residents francesos a diversos països, després del seu nomenament fa tan sols un mes, i que Andorra és el vuitè país on viatja. A banda de tractar qüestions bilaterals entre els països, la seva tasca és comprovar les bones condicions de vida dels residents francesos a l'estranger, i en aquest aspecte Andorra surt ben parada.

Segons el secretari d'Estat francès, els problemes més habituals que ha detectat són els de la seguretat i l'accés a l'educació francesa, i en el cas d'Andorra no és així. Apunta que la seguretat, la qualitat de vida i l'estabilitat dels gairebé 5.000 francesos al Principat són excel·lents. Pel que fa a l'educació, Douillet assenyala que en molts altres països la majoria de residents francesos no tenen accés al sistema educatiu francès, i posa per exemple la ciutat de Nova York, on el 95% dels francesos estudien a altres sistemes educatius. A Andorra aquesta no és una preocupació, i de fet Douillet assenyala que "protegir el Lycée és una inversió" perquè acosta la cultura francòfona als residents a l'estranger. Tot i així, la millora que queda pendent és aconseguir que els qui finalitzen la primària i la secundària en aquest sistema educatiu puguin continuar els estudis superiors a França. Recorda que per ara la majoria d'estudiants prossegueix la seva formació a Barcelona, i que aquesta tendència es vol invertir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT