PUBLICITAT

'No' a Alemanya

  • El Superior denega l'extradició i allibera a Bruni, que assegura que lluitarà per recuperar la seva filla
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bruni surt de la sala del tribunal, expresant alegria per la sentència, ahir Foto: TONY LARA

Rosamaria Bruni és lliure. No serà extradida a Alemanya. Així ho va decidir ahir el Tribunal Superior, accedint a la demanda sol·licitada per la defensa de la metgessa italiana i revocant la primera sentència imposada pel Tribunal de Corts.

D'aquesta manera, es posa punt i final al cas Bruni pel que fa a la seva lluita contra la justícia andorrana, que va iniciar-se el passat 7 de juliol amb la detenció i empresonament, i el conseqüent ingrés de la seva filla al Centre de Menors de la Gavernera. O punt i a part, ja que ahir Bruni va manifestar que la seva tasca a partir d'ahir mateix se centrarà en «lluitar per recuperar la seva filla», la qual «ha estat segrestada». I ho farà des d'Andorra. «Em quedo aquí i de moment no viatjaré a Alemanya», va assegurar.

Queda palès que el succés del passat dia 10 de juliol, quan el pare, Peter Tinnemann, va endur-se la seva filla a Berlín durant un règim de visites de la Gavernera, ha marcat un abans i un després en el cas. Va ser un dels detonants per deixar-la en llibertat provisional fa 15 dies i va comportar la implicació de les autoritats andorranes, que han iniciat la via diplomàtica amb Alemanya per recuperar a la menor. No obstant això, l'advocat de Bruni, Francesc Badia, va assegurar ahir que l'actuació del pare «no ha determinat» la resolució del Tribunal Superior.

Tampoc s'establiran influències, va assegurar el lletrat, entre aquesta sentència i el cas que hi ha obert a Itàlia i que també inculpa a la doctora Bruni.

La metgessa va estar de nou acompanyada per un nombrós grup de persones que van voler donar-li suport en el moment d'escoltar la resolució. Igual que fa 15 dies, la psiquiatra de l'hospital Meritxell va explotar d'alegria pocs instants després, i va abraçar-se amb familiars, amics i també amb els seus advocats. «És un dia molt important, ha estat una lluita duríssima perquè Alemanya ha ignorat que Andorra és un país digne», va manifestar. La psiquiatra va agrair les mostres de suport rebudes al llarg d'aquests gairebé quatre mesos, i que van omplir «la meva cel·la de flors i de cartes».

Dues sentències favorables / Les bones notícies van arribar ahir per partida doble, ja que la sala civil també va resoldre a favor dels interessos de Bruni. Badia va explicar que el Tribunal va desestimar el recurs de Tinnemann per poder endur-se a la menor, i per tant «ens dóna la raó que la nena ha d'estar amb la doctora Bruni», va manifestar. Aquesta sentència se suma a l'entrada a tràmit de la querella criminal presentada en contra del pare i les persones que el van ajudar a creuar la frontera direcció a Berlín, per un delicte de sostracció de menors. Seran les armes per intentar portar el metge alemany davant de la justícia.

Això sí, que la justícia andorrana es pronunciï en contra del pare alemany no vol dir que s'aclareixin les opcions que tenen advocat i defensada de recuperar a la menor, els quals treballaran també amb un professional del país alemany. «Tot i que haurien de tornar la nena, hem vist que Alemanya té unes pràctiques més restrictives que els altres països», va exposar Badia. Bruni, per la seva part, va opinar que Alemanya actua amb «menyspreu vers Andorra i va exposar que el pare ha vulnerat els seus drets, i també els de la seva filla, que des d'un primer moment «ha expressat amb qui vol estar, i no és amb el seu pare».

sense comunicació mare-filla / Serà una tasca complicada, va reconèixer la pròpia psiquiatra italiana, ja que segons va assegurar, Tinnemann ha tancat qualsevol opció de comunicació amb la menor. Bruni va lamentar que des que van «segrestar» la seva filla, fa 20 dies, no ha pogut posar-se en contacte amb ella, ni via telèfon. De fet, tal i com va informar aquest rotatiu, el pare està de vacances amb la seva família i la menor. Segons va assegurar el pare, la filla està en bon estat «i cada vegada millor».

La situació complicada que afecta a aquesta menor i als seus pares no és un cas aïllat i afecta a més pares i menors amb parelles alemanys, segons va assegurar Bruni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT