PUBLICITAT

Detingut un aristòcrata francès per l'atropellament mortal al túnel

  • La víctima i el seu acompanyant van arribar el dia 20 a Andorra per fer excursions i gaudir de la natura
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les autoritats judicials i policials revisen les marques del vehicle implicat, dijous. Foto: TONY LARA

Superar amb escreix el límit de velocitat, marcat en 60 quilòmetres l'hora. Aquest és el motiu pel qual la Policia va decidir ahir la detenció del conductor que va provocar la mort d'una turista polonesa, dijous, al túnel de la Pedrera de la Massana, i va causar ferides lleus al seu acompanyant. La Policia estava ahir a l'espera de poder procedir a prendre declaració a l'home per acabar de clarificar com es va produir l'atropellament mortal.

El conductor va donar negatiu al control per detecció d'alcohol després de l'accident, però així i tot va ser arrestat en un primer moment. Es tracta d'un home, resident francès i veí de la Massana de 59 anys. És molt conegut a la parròquia perquè es tracta d'una persona adinerada i amb un títol nobiliari (baró), i també per la seva peculiar forma de vestir.

En el moment de l'accident conduïa un cotxe d'alta gamma, un Mercedes de gran potència i acabat d'estrenar fa poc. El model, SLS 63 AMG amb matrícula andorrana, costa uns 250.000 euros aproximadament, i actualment només hi ha dues unitats d'aquest model a Andorra. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, el cotxe està a nom d'una empresa. De moment no han transcendit moltes més dades sobre el fatal sinistre, tot i que semblaria ser que els agents que van practicar l'atestat no van trobar rastres de frenada al lloc del succés. El que sí està clar que el motiu de la detenció és l'excés de velocitat, ja que el radar està situat al final del túnel en direcció a la Massana, i no a l'inici, on va tenir lloc l'atropellament.

L'aristòcrata francès ja havia estat ingressat un temps a la Comella, després de ser detingut per haver amenaçat de mort la seva exparella i el seu advocat en un restaurant. Precisament el mes de març de l'any passat va haver d'afrontar un altre judici al Tribunal de Corts per possessió d'arma il·legal, al qual no va poder comparèixer per estar a la presó.

D'EXCURSIÓ / Els dos vianants baixaven a peu carregats amb unes motxilles, per la qual cosa es dedueix que es dirigien a la capital després de fer una excursió durant el dia. La dona morta és una turista polonesa de 30 anys, i el ferit és un company de feina, de 42 anys. La seva gran afició era la natura. Van arribar junts a Andorra el passat dia 20, amb la intenció de fer passejades, excursions i rutes per les muntanyes, i fotografiar els paratges naturals del Principat.

S'allotjaven en càmpings i refugis, i el dia de l'accident es dirigien cap a Andorra la Vella. De fet, s'han recollit objectes personals en un càmping de la capital. Dijous baixaven a peu pel túnel de la Pedrera i en creuar a l'altre costat van ser atropellats. La limitació de velocitat és de 60, però no tothom respecte aquesta limitació, i molts conductors acostumen a prémer el pedal del fre a la sortida del túnel en direcció nord, on es troba situat el radar.

També es tracta d'un lloc amb poca visibilitat perquè coincideix amb un revolt i un canvi de lluminositat que hauria dificultat la visió dels vianants, uns factors combinats amb l'excés de velocitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT