PUBLICITAT

Les càmeres identifiquen els menors que van fer actes vandàlics

  • Els pares hauran de pagar els danys fets a un taulell i les recàrregues dels extintors
P. G.
ENCAMP

Periodic
Cònsol i consellers es van passejar ahir pel carrer Major del Pas. Foto: EL PERIÒDIC

A l'espera que la Policia doni les identitats dels menors que van fer actes vandàlics a la plaça dels Arínsols, la passada nit de Sant Joan, i a l'aparcament d'aquesta plaça una altra nit, el Comú aplicarà les sancions corresponents als pares perquè paguin els danys ocasionats. Gràcies a les càmeres de vigilància instal·lades a l'entrada de l'aparcament, la Policia està realitzant la corresponent investigació per determinar qui van ser els autors de la destrossa amb un petard el passat 24 de juny del panell d'edictes del Comú, així com també d'aquells que van agafar els extintors i els van buidar a l'aparcament d'aquesta plaça ocasionant danys a diferents vehicles estacionats.

El Comú d'Encamp ha detectat en els darrers dies un augment d'actes vandàlics. Ahir, concretament al consell del Comí es van tractar dos d'aquests assumptes que segons va explicar el mateix cònsol major, Miquel Alís, preocupen a la corporació, no tant pel valor dels danys ocasionats (que sumen més de 1.800 euros) sinó per les conseqüències que poden tenir. Així ho va explicar ahir Alís en la celebració del consell del comú d'estiu que, com cada any, se celebra al Pas de la Casa. «En èpoques de vacances s'incrementen més aquests actes», va explicar Alís.

Gràcies a les gravacions enregistrades per les càmeres instal·lades als aparcaments comunals el comú tindrà la identitat dels menors. Segons el cònsol encampadà han de ser els pares els que hauran de pagar els danys ocasionats. En un dels fets denunciats es parla de la destrossa del panell on es publiquen els edictes del comú instal·lat fora de l'edifici administratiu comunal i també de la paperera d'aquesta mateixa plaça. Aquestes destrosses provocades la mateixa nit de Sant Joan per menors amb petards han ocasionat danys valorats en més de 600 euros.

Per altra banda, altres joves van realitzar destrosses a l'aparcament d'aquesta mateixa plaça, amb la descàrrega de diversos extintors de l'aparcament i que a més d'aquests extintors també van provocar danys a diferents vehicles estacionats en aquest aparcament comunal. En aquest cas el comú xifra en més de 1.300 euros les destrosses malmeses.

El consol major d'Encamp va explicar que hi ha una preocupació en la corporació perquè aquests actes vandàlics, tot i no ser importants pels danys materials ocasionats, «poden provocar conseqüències i danys personals si no es té cura», va manifestar Alís.

En aquest sentit, a més de les sancions que hauran de pagar els pares una vegada el comú tingui a la seva disposició les identitats dels menors, facilitades per la Policia, des del comú també es vol aplicar l'acció d'aproximació per part dels agents de circulació a la joventut de la parròquia. Segons va explicar el cònsol, els agents de la parròquia han rebut formació per poder tractar amb els joves i amb actes conflictius i el que es vol es previndre futurs actes vandàlics a la parròquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT