PUBLICITAT

El 60% abonats a la banda ampla utilitzen fibra òptica

  • Segueix la tendència de creixement anual als abonats de telefonia mòbil
EL PERIÒDIC
andorra la vella

Periodic
La seu central d'Andorra Telecom Foto: ANA

Gairebé el 60% dels abonats a Internet de banda ampla ja utilitzen la fibra òptica. Així es desprèn de les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística, que posen de relleu que la banda ampla compta amb 24.743 abonats, el que representa una tendència que es manté mensual però que creix si ho comparem amb anys anteriors (5%). Les dades mostren que l'evolució d'aquest servei basat en la fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en detriment del servei basat en ADSL

Estadística va destacar que al tancament del mes de juny, el nombre d'abonats als serveis de telefonia s'ha situat en 49.656 pel que respecta a la fixa, i 65.201 pel que fa a la mòbil. La tendència mensual dels dos serveis es manté estable, i la interanual registra un increment del 0,6% en tots dos serveis. Pel que fa a la telefonia mòbil, la modalitat de contracte creix (3,9%) mentre que la modalitat de prepagament davalla un -4,4% interanual. D'altra banda, el trànsit telefònic durant el mes de juny ha totalitzat 22,9 milions de minuts, el que representa una tendència a la baixa.

El trànsit d'Internet banda ampla continua evolucionant a l'alça tant en la tendència mensual (2,3%) com en la interanual (27,4%). En aquest sentit, la progressiva migració del servei ADSL al servei basat en fibra òptica, consolida aquesta modalitat com la de major consum d'Internet. Del trànsit total perla ret, la major part és internacional, és a dir, dirigit a llocs web ubicats a l'estranger (al juny el 95% del total).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT