PUBLICITAT

Cerqueda i Puig estan lluny en la «interpretació» del deute

  • La reunió d'ahir entre el Govern i el club no aclareix res i ho deixa tot fins que el ministre de Finances estudiï el cas
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Emili Puig, durant una roda de premsa a la seu del club Foto: ÀLEX LARA

Ahir al matí hi va haver reunió entre el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el director gerent del FC Andorra, Emili Puig, que lluita perquè se li reconeguin els 50.000 euros que considera que li deu el Govern per quadrar els números de l'entitat de la temporada passada i sobretot per fer front a les nòmines que es deuen –un mes i tres retencions a jugadors i tècnics de l'equip de futbol sala «que no cobraran si no ho rebem del Govern», sentencia Puig. El cara a cara va servir perquè Cerqueda donés garanties a Puig de que el tema s'estudiarà, tot i que ahir va assegurar a aquest rotatiu que «la interpretació dels números no és la mateixa» entre les dues parts. Puig, per la seva part, va manifestar també ahir en roda de premsa que Cerqueda li havia demanat «paciència» amb el «compromís de que en una setmana o dos ens donaran una resposta, que esperem sigui positiva per al club». Cerqueda, consultat sobre aquest tema, va confirmar que la informació l'ha d'estudiar el ministeri de Finances i el seu màxim responsable, Jordi Cinca, per prendre una decisió.

La reunió, a més, va servir per deixar clar al club que la reducció de la subvenció per a la nova temporada serà rotunda, tot i que sense donar xifres –es parla d'entre un 20% i un 25%– i especialment per informar al club que treballi amb uns números austers, o fins i tot més que austers, per acoblar-se als diners que li puguin arribar des de Govern, cosa que Puig ja fa –totes les renovacions de jugadors i tècnics, tant de futbol com de futbol sala es fan a la baixa. Això és, en definitiva, treballar donant pals de ceg, però és el que hi ha.

PRESSUPOST INFERIOR / Segons Puig, el pressupost de l'equip de futbol que entrenarà Richard Imbernón es reduirà dels 100.000 euros de la temporada passada a uns 75.000, mentre que el conjunt que entrenarà Xavier De la Rosa, és a dir el de sala, patirà una davallada espectacular des dels 375.000 de la campanya anterior, a una «xifra aproximada», segons Puig, de 275.000 euros. 100.000 de menys. Amb aquestes dades, és evident que les aspiracions esportives no podran ser les mateixes, ni en un ni en altre equip. «El projecte de futbol sala no tindrà res a veure amb el de la temporada passada», va sentenciar un Puig que assumeix que el primer objectiu serà «mantenir la categoria» a la Segona Divisió del futbol sala espanyol.

BP DEIXA DE PATROCINAR / La reducció del pressupost, i així la reducció de les aspiracions esportives per força major, fan que aquest món de l'esport funcioni com un dòmino. Cau una peça, i cauen totes. Ahir es va informar que l'empresa BP de Petrolis Principat deixa de patrocinar l'equip de sala, amb la qual cosa passa a dir-se FC Andorra de futbol sala. I això no és el pitjor: «Si el projecte d'entrada és guanyador, la gent s'apunta i hi ha patrocinis, però si no, tot és a la baixa». Això és que si abans el club rebia uns 100.000 euros en aportacions de patrocinadors i socis, fora del que es rep pel Govern, aquest any ni tan sols això.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT