PUBLICITAT

Bruni recupera el seu lloc de treball, a l'espera de la resolució de demà

  • La metgessa s'ha reincorporat a l'hospital Meritxell, mentre que el pare marxa de vacances amb la menor
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bruni mostra la seva alegria, després de conèixer la decisió del Superior, el passat dia 15 Foto: ANA / M. T.

La defensa pública i contundent que bona part del personal de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha mostrat per la doctora Rosamaria Bruni al llarg de tot el cas, s'ha fet encara més palesa després que hagin decidit reincorporar-la al seu lloc habitual de treball. L'actual situació judicial de la metgessa, en llibertat provisional a l'espera de la resolució demà del Tribunal Superior, no ha estat, per tant, un impediment pels seus caps mèdics. Així, des de la setmana passada la doctora italiana ha recuperat una part de la seva activitat rutinària, després de reincorporar-se a l'àrea de psiquiatria infantil dins el Servei de Salut Mental del SAAS, on ha estat exercint la seva professió els darrers dos anys.

Precisament el director d'aquesta àrea, el psiquiatre Joan Obiols, ja havia mostrat durant la vista del Tribunal Superior del 14 de juliol la seva convicció respecte a la necessitat d'assumir la reincorporació de Bruni. En ser preguntada la processada sobre la seva situació laboral al país, Obiols, present a la sala junt amb d'altres professionals mèdics, va alçar la veu per exposar públicament que la metgessa italiana té contracte indefinit a l'hospital.

Serà demà quan el Tribunal Superior es pronunciarà sobre la demanda d'extradició sol·licitada per Alemanya, que acusa la metgessa italiana d'un presumpte delicte de segrest parental. Mare i filla han estat a Itàlia, Guatemala i finalment a Andorra els darrers sis anys, una situació que ha denunciat el pare de la menor, l'alemany Peter Tinnemann.

A més de reincorporar-se al seu lloc de treball habitual, Bruni aprofita aquests 15 dies de llibertat provisional per prendre accions per recuperar a la seva filla.

tinnemann, de vacances amb la menor / Per la seva banda, el també psiquiatre Tinnemann es troba actualment de vacances amb la seva família i també amb la menor, segons ha pogut saber aquest rotatiu. La filla, de deu anys d'edat, es troba en bon estat i cada vegada millor, segons les fonts consultades.

L'entorn familiar intenta allunyar la menor dels darrers esdeveniments succeïts, i que van culminar amb la fugida del pare fa dues setmanes amb la nena durant un permís de visites del Centre de Menors de la Gavernera, on la menor va estar-hi més de tres mesos degut a la detenció de la doctora Bruni. Tinnemann va marxar amb un vehicle fins a Berlín acompanyat de tres persones més. Un cop allà, va trucar a la Gavernera per informar que estava bé i també va estar en contacte amb les autoritats alemanyes, les quals van confirmar el bon estat de la menor.

Aquesta acció del pare va ser una de les motivacions per les quals el Tribunal Superior va decidir concedir la llibertat provisional a Bruni divendres 15 de juliol, a petició del seu advocat, i a l'espera de la decisió de demà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT