PUBLICITAT

Crida per obtenir fons per a la crisi alimentària a la Banya d'Àfrica

  • La Plataforma d'ONG inicia la campanya ?Ajuda'ns avui, demà pot ser tard per ells'
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un jove somalí Foto: MUSTAFA ABDI

La Plataforma d'ONG d'Andorra ha iniciat una campanya per recaptar fons per ajudar a pal·liar la greu crisi alimentària que s'està vivint a la zona anomenada la Banya d'Àfrica. Sota el lema Ajuda'ns avui, demà pot ser tard per ells la Plataforma fa una crida perquè la població truqui al número de telèfon 141 i faci una aportació de 2 euros.

La Plataorma recorda que la zona de la Banya d'Àfrica està patint una de les pitjors sequeres dels darrers seixanta anys. Així, un terç de la població de Somàlia necessita ajuda immediata, 3,5 milions de persones estan en situació similar a Kenya i 3,2 milions a Etiòpia. A altres països com Sudan, Eritrea i Djibouti un tant per cent elevat de la seva població també pateix desnutrició i a la zona del Sahel (Níger, Txad, Burkina Faso, Mauritània i Mali) el 20% de la població està afectada.

Segons les Nacions Unides, el 32% de la població somali necessita assistència alimentària, accés a aigua potable i una de cada set pateix desnutrició aguda. Els nens i infants menors de cinc anys són els que es troben en major risc de mort per desnutrició. De fet l'índex de desnutrició a Somàlia és el més alt de tot el món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT