PUBLICITAT

Concedits quatre mesos més per acabar la boca oest del túnel

  • Les obres estaran enllestides finalment el març del 2012
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Reconstrucció de la boca oest del túnel dels Dos Valires Foto: ÀLEX LARA

La boca oest del túnel dels Dos Valires, situada a la Massana, que va patir l'accident del novembre del 2009, estarà enllestida finalment el març del 2012, després que el Govern hagi acordat una ampliació del termini de l'obra de quatre mesos, un retard que s'ha d'atribuir a l'accident mortal del 2009 i al temps que la Batllia va prohibir qualsevol treball en la zona afectada. Cal recordar que al maig es va aixecar el precinte policial a l'estructura afectada per l'esfondrament, i que, per tant, es van poder reprendre els treballs en aquesta part de l'obra. Actualment s'està regularitzant la base de la cintra i aixecant la nova cintra i encofrat.

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra va publicar ahir, tal com va acordar el Govern la setmana passada, un edicte d'ampliació del termini de l'obra de la boca oest del túnel dels Dos Valires, que es va adjudicar el desembre del 2007. Així, el nou pla d'obra preveu enllestir les obres el proper març del 2012.

El Govern va informar ahir a l'ANA que en aquests moments s'està procedint a aixecar la nova cintra i encofrat, que va cedir el novembre del 2009 i va causar la mort de cinc persones. Es preveu que es faci el formigonat de l'estructura a mitjans de setembre, de manera que a mitjans d'octubre ja es podrà començar a retirar la cintra i encofrat. L'acabat estructural de l'enllaç es preveu a mitjans d'octubre, amb la connexió entre l'estructura E-2 i l'estructura E-1 principal.

Fins a l'acabament d'obra, previst per al març de l'any vinent, es faran els acabats per damunt de les estructures, així com les canalitzacions de serveis. A més, a finals de desembre es preveu fer la prova de càrrega general de les noves estructures.

En total, la boca oest del túnel dels Dos Valires, que tenia un termini d'execució de 24 mesos, haurà patit un retard de gairebé dos anys. L'endarreriment de les obres d'aquest accés s'ha d'afegir al que també pateix la boca est del túnel, i que es preveu finalitzar abans de finals d'any.

D'altra banda, el BOPA va informar ahir de l'ampliació del termini d'execució d'una altra obra en curs. Es tracta de la galeria de serveis del túnel d'Envalira, que es retarda cinc mesos i que, per tant, quedarà enllestida a l'octubre d'aquest any. Els motius d'aquesta ampliació del termini de les obres de construcció és l'endarreriment que han patit els treballs per fer passar la línia d'alta tensió provinent de França per l'interior d'aquesta galeria, i que van a càrrec de FEDA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT