PUBLICITAT

Augmenten els infants amb subvenció a les activitats d'estiu

  • El nombre d'inscripcions es manté força estable respecte al 2010
SELVA LÒPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de nens i nenes fan una activitat a la casa de colònies AINA Foto: ANA / M. T.

Si bé la quantitat d'infants inscrits en les activitats esportives i de lleure es manté força estable aquest estiu, els comuns han constatat un augment en el nombre de nens i nenes que assisteixen a aquests programes gràcies als ajuts socials. Tot i que caldrà esperar a finals d'estiu per obtenir xifres exactes, algunes parròquies com Canillo o la Massana ja van poder avançar ahir algunes dades a aquest diari.

L'esplai que organitza el Comú de Canillo compta amb 19 nens exonerats, tres més que l'any passat i més del doble que el 2009, quan només en tenia vuit. El nombre de nens inscrits aquests any difereix entre els 40 i els 50 infants, una tendència que s'ha mantingut estable amb un lleu descens. Pel que fa al Comú de la Massana, es van subvencionar 56 casos durant el primer semestre del 2011, sis més que en el mateix període de l'any anterior. D'aquests ajuts cal tenir en compte que només dos es van destinar a persones grans, mentre que la resta van servir per finançar activitats de lleure infantils. En total, la suma econòmica dels ajuts va ser de 8.745 euros enfront els 6.800 euros del 2010, un import força superior al de l'any passat degut a que les famílies han demanat més setmanes d'Esports d'Estiu per als seus fills. Segons fonts del Comú, «ningú ha de deixar d'accedir a cap activitat» organitzada pel mateix, així, les famílies que no puguin assumir-ne el cost s'han de dirigir al Departament de Socials i fer una demanda. Allà s'estudia el cas i s'envia una proposta a la Junta de Govern que s'encarrega de d'emetre una resposta. En alguns casos com en el Comú de Canillo, el Comú es fa càrrec del cost de l'activitat, mentre que el Ministeri assumeix les despeses que corresponen als àpats.

Descens de les iniciatives més cares /A la capital, la crisi econòmica s'ha deixat veure en les activitats que impliquen dormir fora de casa o fora d'Andorra, com la Setmana Jove de Vela o les colònies de la Comella. El preu d'aquestes activitats dobla el de les iniciatives de dia emmarcades dins del programa Viu l'estiu!, Aquestes últimes s'han mantingut estables, tot i que no estan en plena ocupació.

A Ordino el més de juliol ha experimentat pocs canvis significatius, amb inscripcions similars al 2010, excepte pel que fa a la franja d'edat d'11 a 12 anys, que segons va comentar Anna Call, cap de cultura de la parròquia, «aquest any n'hi ha que han preferit quedar-se amb algun familiar».

La tendència lineal continua a Escaldes, on es preveu que al final de l'estiu els Esports d'Estiu assoleixin la previsió dels 2.800 inscrits. De moment el nombre d'infants exonerats a la parròquia ha augmentat al voltant del 10%, segons fonts del Comú.-

A Encamp la tendència és similar a l'any passat. Pel que fa als ajuts socials, el Departament de Joventut i Esport va assenyalar que «des del Comú es donen prou facilitats» i va recordar que les famílies poden efectuar l'import en varis pagaments, així com tenir descomptes pel segon germà o amb el Carnet Jove. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT