PUBLICITAT

Es podrà reclamar la retirada de les imatges de 'Street View'

  • Google haurà de respectar les exigències de l'Agència de Protecció de Dades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vehicle de "Google Street View" que circularà pels carrers d'Andorra el proper dijous Foto: ARXIU ANA

L'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) va informar ahir que la recollida d'imatges per part de Google Street View a partir d'avui es farà després que l'empresa s'hagi compromès a respectar les exigències que des d'aquest organisme se li han fet. Entre les garanties acordades hi ha les que fan referència a la protecció de la intimitat de les persones, de manera que qualsevol persona que ho consideri oportú podrà exercir el dret de supressió en el cas que consideri que pot ser identificada pel lloc on es troba, la vestimenta que porta o altres elements i reclamar la «retirada immediata» de les imatges.

L'APDA va recordar que Google haurà de fer l'esborrat de les cares de les persones així com a les matrícules dels vehicles, que la companyia fa en un procés automàtic. També està prohibida la presa d'imatges de llocs privats, ja siguin tancats o oberts, accessibles o inaccessibles, així com d'aquelles que puguin ser moralment inapropiades.

Pel que fa a zones sensibles, com hospitals o escoles, l'enregistrament s'haurà de fer en moments en què es percebi poca o cap activitat. Google conservarà les imatges durant 12 mesos i qualsevol usuari podrà reportar qualsevol imatge en la que aparegui ell, la seva família, el seu vehicle, la seva casa o pertinences i sol·licitar-ne la retirada immediata, fins i tot si el rostre ha estat difuminat. Un altre dels compromisos de Google és facilitar els mecanismes per exercir en temps real el dret de supressió, fins i tot de les imatges recollides en brut. Una vegada el material estigui a la xarxa, si un afectat troba una imatge que consideri inadequada es pot clicar en una casella per informar de la incidència. La reclamació també es pot fer a través del representant de Google a Andorra, que és Gestoria la Vall, segons va informa l'APDA.

A la xarxa en sis mesos /El responsable de l'APDA, Joan Crespo, va dir en declaracions a l'ANA que Google s'ha compromès davant d'aquesta agència a complir les exigències que s'han plantejat. L'agència va fer unes demandes que segueixen «els criteris que s'han seguit a nivell europeu pel que fa a l'aplicació de la Llei de protecció de dades», va remarcar Crespo.

Així mateix, va afirmar que la recollida d'imatges a Andorra a partir d'aquest dijous és una primera fase i que, en una segona, es fa «l'anonimització automàtica» de cares i matrícules que puguin identificar-se. «Tot i que ens han garantit l'anonimització, és possible que alguna vegada algú es pugui identificar», va explicar Crespo, tot afegint que també Google s'ha compromès a posar mecanismes per prevenir aquest fet. El responsable de l'APDA va assegurar que les imatges estaran penjades a Internet en el termini d'uns sis mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT