PUBLICITAT

Martí es mostra predisposat a ser el president del partit

  • Membres de la comissió gestora presenten els estatuts de Demòcrates per Andorra
LAIA F.MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Torres Arauz, Joan Torres i Miquel Aleix de DA, ahir a Govern Foto: TONY LARA

primer va ser l'assemblea constituent, amb tres socis fundadors i una comissió gestora, ahir, l'entrega dels estatuts del partit i, un cop els aprovi el Govern, l'últim pas serà el congrés constituent que se celebrarà abans de les eleccions comunals, on es decidirà qui serà el president i els membres de la comissió legal.

«Personalment crec que el president ha de ser el cap de Govern», va dir ahir Joan Torres, membre de la comissió gestora de DA, en el moment que presentava els estatuts del partit a l'edifici administratiu de Govern, juntament amb Jordi Torres Arauz i Miquel Aleix. Torres, però, va deixar clar que era la seva opinió personal, i no de partit, i que «la idea és que els militants ho decideixin».

Militants / Poca estona desprès, Toni Martí declarava a l'ANA que estava «predisposat a ser elegit president del partit Demòcrates per Andorra si així ho volen els militants». Tanmateix, Martí va assenyalar que no té perquè ser així, i que «si els militants volen que presideixi el partit una altra persona, no hi ha problema».

No hi ha fórmules magistrals per fer els estatuts d'un partit, es pot modificar més o menys l'estructura organitzativa interna, però són estatuts estàndards com tots els altres partits», va explicar Torres. Hi ha certs punts, però, que es poden destacar; un d'ells és referent als pactes, ja que en el cas de DA, el partit pot fer pactes tan amb partits parroquials com també nacionals. Un altre tema polèmic és l'aportació dels càrrecs electes al partit, que en el cas de DA està prevista en un 5%.

El congrés constituent / Un cop obtinguin la resolució de Govern, la llei estipula que DA té 90 dies per celebrar el congrés constituent. Segons els membres de la comissió gestora actual, es realitzarà abans de les properes eleccions comunals del mes de desembre. En el congrés s'haurà de decidir la presidència i la comissió executiva, que haurà de comptar, com a mínim, amb un representant de cada parròquia, un del Govern i un del Consell General, però el nombre total de membres no està estipulat.

Per escollir els membres, «el que farem és una convocatòria a tots els que vulguin participar-hi», va dir Torres, ja que la idea és que hi hagi diferents propostes i que sigui el militant el que voti. Pel que fa als afiliats, Torres va dir que de moment n'hi ha apuntats més de 100 i que «és un molt bon començament»; de cara al congrés s'espera que ja n'hi hagi més de 300. El fet que el congrés se celebri abans de les comunals també va lligat a la necessitat que el partit validi les candidatures. Tant Martí com Torres van dir que confiaven en que Demòcrates per Andorra «presentarà candidatura a les set parròquies».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT