PUBLICITAT

Bavosi accepta el repte

  • El nou base creu que «la columna vertebral» està tancada, tot i les dificultats de l'entitat per concretar jugadors
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Fede Bavosi, nou base del River Andorra, ahir durant la seva presentació a la seu del club Foto: TONY LARA

El base Fede Bavosi accepta el repte del River Andorra, que no és ni menys ni més que cobrar menys que en qualsevol equip (ningú està per llençar coets, tot sigui dit...), ser el primer o el segon base –s'ho ha de guanyar amb Jon Santamaria– i, el que és més important, arribar a una entitat que a dia d'avui encara no sap quin potencial final tindrà i si podrà aspirar a tot o si la lliga regular el posarà en un altre lloc. «La columna vertebral», segons Bavosi, «està feta», amb ell i Santamaria de bases, «Pablo Sánchez d'aler i Andreu Matalí de pivot». Si ell ho diu, bé, però el repte és arriscat. Les converses per tot arreu continuen per tancar noves incorporacions, però la cosa va lenta, com confirma el director general del club, Francesc Solana: «Ja li vam dir al Joan (Peñarroya), que trigarem en tancar coses perquè ara tot es fa més difícil».

El que passa és que la confiança i la motivació són les que mouen les coses. Els jugadors (i els seus agents) es guien per intuïcions i dades en la mà, i des de fa dos anys que el River transmet bones vibracions. Per això Santamaria, Pablo Sánchez i Dani Marín han renovat, i per això Matalí, que té contracte però el club vol rebaixar-li el sou, és a un pas de dir que sí al club. Són actes de confiança o, per ser també una mica incisius, també perquè dins del mal general que viuen els clubs, el River és qui més bona imatge dóna. Gorka Aixàs, president del club: «Dins del que tenim, amb menys possibilitats, estem intentant fer un equip el més competitiu possible. Els renovats ho han entés, i serem competitius sempre que tots fem un sacrifici; si això es dóna, podem aspirar a coses, i si no veurem on ens deixa la lliga».

Bavosi, que és a Andorra perquè el Tíjola ja no és Promobys ni Tíjola –hi va ser dos anys– ha acceptat l'oferta del River, entre altres coses, pel que li ha comentat Pablo Sánchez, però també «perquè he tingut l'oportunitat de jugar el play-off aquí, i tot i que el meu equip va perdre vaig veure com es va viure la sèrie aquí i quin és el suport que rep el club».

El jugador italo-uruguaià va parlar també de sí mateix: «Pel meu caràcter tinc coses bones i dolentes, però de petit sempre em van ensenyar que el primer és el grup». El base va qualificar la seva conjunció de treball en la posició amb Santamaria com «un luxe» per a l'equip. Solana el va diferenciar: «Amb el Joan (Peñarroya) ja ens havíem fixat en ell al llarg de la temporada, estadísticament no és un gran anotador, però sí que té molta capacitat de prendre bones decisions en moments puntuals i portar el seu equip a la victòria».

Pel que fa a altres negociacions, tots els fronts estan oberts, des de Matalí fins a Chris Mortellaro, pivot que, segons Solana, «prefereix no comprometre's amb ningú i esperar, però li agrada la nostra proposta, el club i el projecte». També estan oberts els casos Àlex Piru Ros i Rafa Casals. «Tenen possibilitats de seguir i també d'estar fora», va dir un Solana que hi va afegir: «Poden escoltar altres propostes».

AVUI ES CONEIXEN TOTS ELS CLUBS / Per altra part, avui finalitza el termini oficial de la FEB perquè els equips presentin tota la documentació. Ja en són set els inscrits, i la previsió parla de 13: A més dels legals River Andorra, Ourense, FC Barcelona, Prat Joventut, Àlava, Àvila i Tenerife, els que ho pretenen són Lan Mobel, Gandia Bàsquet, Plasencia Extremadura, Corunya, ADT Tarragona i Las Rozas de Madrid.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT