PUBLICITAT

Baldrich debuta als Mundials amb rècord d'Andorra en els 100 lliures

  • Ramírez repeteix la plusmarca en els 50 esquena que va fer al Català l'1 de juliol
EL PERIÒDIC
XANGAI

Periodic
Lochte (esquerra) ?guanyador? i Phelps, moments abans de finalitzar la prova dels 200 lliures, ahir. Foto: AP Photo/Gero Breloer

Gran jornada la d'ahir per a la delegació tricolor, el dia que coincidien els tres representants en competició. Gerard Baldrich, Mònica Ramírez i Hocine Haciane van demostrar que estan en progressió, amb els Jocs Olímpics de Londres a l'horitzó.

Baldrich va iniciar la seva participació en els Mundials de Xangai amb una nota excel·lent, ja que va batre el rècord d'Andorra absolut en els 100 lliures. El temps: 53,21s que rebaixen en vint centèssimes l'antiga plusmarca que ell mateix va fer als Jocs de Liechtenstein a principis del juny. Tot i així segons Aitor Osorio, el president de la Federació Andorrana de Natació (FAN) que s'ha desplaçat a la Xina amb l'equip, encara va poder exprimir-se més i fins i tot baixar dels 53 segons: «La valoració es bona però ha de millorar la part final; si ho fes rebaixaria substancialment aquesta marca». Aquest resultat va fer que l'andorrà acabés en la posició 65 sobre els 108 que van disputar les sèries classificatòries.

Mònica Ramírez va tenir una actuació similar la de Baldrich en els 50 esquena. Ella no va rebaixar la plusmarca, de 53,21s, però sí que la va igualar tot just un mes després de fer el rècord als Campionats de Catalunya d'aquest passat 1 de juliol. A diferència dels 100, aquesta vegada la nedadora d'Escaldes ha tingut una bona sortida i un ritme de braçada sense errades de consideració.

Pel que fa a Hocine Haciane tenia difícil millorar la plusmarca en els 200 estils, una marca de 2min 5,83s que va fer ell al 2007 amb el banyador jacket. Ahir el primer espasa masculí d'Andorra va aturar el crono en 2min 7,14s –va ser 36è de 48– , el millor temps en aquesta prova en els darrers dos anys. L'esquena ha estat la disciplina més fluixa i a la qual encara ha de millorar, en papallona ha estat «correcte i a un bon ritme» segons Osorio i en la braça, el seu estil, «ha fet una remuntada considerable» per acabar amb un bon esprint en el lliure.

FINAL DE CURS D'HACIANE I RAMÍREZ / Ramírez i Haciane posen punt i final a la temporada amb un bon regust de boca i sobretot deixant la sensació de que encara tenen marge de millora, incloent aquelles disciplines en les que han fet rècord d'Andorra. «Tots dos encaren el repte de la preparació dels Jocs de Londres amb bones perspectives», va indicar el president de la FAN. Encara han de fer alguna prova més però ja baixant el ritme d'entrenaments després d'haver treballat per preparar en condicons les dues competicions més importants d'aquest 2011, els Mundials i els Jocs de Liechtenstein.

En el cas de Baldrich avui només ha d'entrenar per preparar la prova dels 50 lliures, per assolir el rècord que té Carles Ridaura de 24,44s. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT